Zaterdag 8 juli 2017 vindt de allerlaatste Sensation in Amsterdam plaats. Met als thema ‘The Final’ wordt de Amsterdam ArenA nog één keer omgetoverd tot de grootste club op aarde. Dat maakte ID&T vandaag bekend. Sensation blijft als concept wel bestaan in het buitenland. De kaartverkoop start op 27 februari om 16:00 uur via Sensation.com.

Onder het motto ‘It is time to say goodbye’ neemt ID&T na achttien jaar afscheid van Sensation in Nederland, dat groots wordt gevierd met een fenomenale line up met Mr. White, Sunnery James & Ryan Marciano, Fedde Le Grand, Hardwell en Axwell & Ingrosso. Fedde Le Grand, de DJ met wereldwijd de meeste optredens tijdens Sensation op zijn naam, brengt voor deze gelegenheid live de Megamix met de grootste hits uit het verleden en heden van Sensation. Sensation houdt nog één DJ achter de hand als surprise act. Het laatste uur belooft een zinderend afscheid van Sensation met een groot aantal Nederlandse DJ’s. Zij vullen met z’n allen het podium en draaien ‘back to back’ als uitsmijter van Sensation The Final.

ID&T-oprichter en geestelijk vader van Sensation, Duncan Stutterheim: “Sensation is sinds 2000 één van de pijlers van ID&T geweest. Wij hadden het idee om de ArenA om te bouwen tot de grootste club ter wereld. Dat is gelukt. Met het thema White hebben we ook altijd het leven gevierd, niet alleen in eigen land maar mondiaal. Onze droom om iedereen in het wit te laten dansen is uitgekomen. Ik begrijp echter dat het huidige ID&T een nieuwe stap moet zetten. En dat begint met een afscheid van Sensation in eigen land. Ik neem op 8 juli met een enorm goed gevoel afscheid van Sensation, maar ben tegelijkertijd ook benieuwd naar de opvolger.