STRAF_WERK Festival maakt voor de vijfde editie op zaterdag 19 augustus haar rentree op de robuuste vrijhaven Blijburg Aan Zee. Na de succesvolle editie van afgelopen zomer maakt de organisatie haar grootste line-up tot nu toe bekend en combineert gevestigde namen met talent van eigen bodem. STRAF_WERK Festival is hét decor voor het ultieme zomergevoel en biedt naast zon, zee en strand zes podia waarop artiesten hun eigen visie van house vertegenwoordigen. Het label van Hot Since 82, Knee Deep in Sound, host tijdens STRAF_WERK Festival voor het eerst een podium op een Nederlands festival.

Het festival pakt voor haar vijfjarige jubileum groots uit en heeft één van de meest invloedrijke artiesten van deze tijd geboekt; Âme. Kristian Beyer, helft van het dj/live duo, doet een DJ set. De mede-labeleigenaar van Innervisions staat bekend om zijn meeslepende sets, opgebouwd uit unieke platenkeuzes en strakke mixen. Een unieke ervaring voor de bezoeker is de multi-getalenteerde artiest Maya Jane Coles. Zij performt haar exclusieve zomershow op 19 augustus en neemt het publiek mee in haar eigenzinnige en mysterieuze set. Hot Since 82 heeft zich gemanifesteerd als grote STRAF_WERK headliner en host dit jaar met Knee Deep in Sound zijn eigen stage. De organisatie zet dit jaar in op verbreding van het muzikale spectrum met artiesten als Adriatique, DJ Tennis, Jennifer Cardini en Weval. De stijl laat zich het beste omschrijven als “een mix van meeslepende techno met Indie-invloeden”. Ook nieuw zijn de prominentere spots voor Nederlandse artiesten op de podia, die de kans krijgen zich te meten met de internationale top.

Het Zwitserse duo Adriatique, verbonden aan Diynamic, zijn uitdragers van deze verbreding. De heren staan bekend om hun uitgebalanceerde sets waarin de verhaallijn de rode draad vormt. Een ander icoon is Todd Terje, die een internationale hit scoorde met zijn track ‘Inspector Norse’ en deze zomer exclusief op STRAF_WERK Festival 2017 staat. Nog een act die uitsluitend op het evenement staat is Tom Trago b2b Benny Rodrigues. De Rush Hour artiest (Tom Trago) spant deze zomer één keer samen met Nederlands meest gewilde DJ (Benny Rodrigues) voor een unieke back2back set op STRAF_WERK Festival.

Primeur: eerste Nederlandse festivalhosting voor Knee Deep in Sound
Voor het eerst host Hot Since 82 met zijn label Knee Deep in Sound een stage op een Nederlands festival en STRAF_WERK is trotse partner in deze samenwerking. Het label heeft naast een druk releaseschema ook een volledig zomerseizoen wekelijks een avond gehost in club Pacha op Ibiza. Bovendien heeft het label clubavonden gedaan in Londen, New York, Miami en Amsterdam. De succesvolle collaboratie tussen de twee organisaties afgelopen ADE was zo’n succes dat deze op 19 augustus wordt herhaald op Blijburg Aan Zee.

Het mooiste stukje Amsterdam: Blijburg Aan Zee
Het grote succes van afgelopen editie heeft overduidelijk bevestigd dat de locatie het zomerse STRAF_WERK gevoel perfect uitdraagt. Dit stukje natuur is gelegen in Amsterdam-Oost en omgeven door polderwater en uitgestrekte zandvlaktes. De artistieke en surrealistische vibe van dit stadsstrand leent zich geweldig voor een festival waarin iedereen de vrijheid heeft te genieten van kwaliteitshouse. Blijburg Aan Zee is zonder meer één van de mooiste plekken van Amsterdam, aan STRAF_WERK de eer deze plek decoratief naar een hoger niveau te tillen.

Zesde stage: Casa Bacardi x Mrs. Mokum op STRAF_WERK Festival 2017
De vijf stages op het robuuste stadsstrand vertolken ieder hun eigen visie van house; deephouse, techhouse, maar ook de stroming met roots uit de UK is kenmerkend voor de energieke STRAF_WERK sound. Bacardi host samen met Mrs. Mokum de zesde stage, het programma van deze stage volgt nog.

Tickets voor dit zomerse festival zijn te bemachtigen op de www.strafwerk.org.

STRAF_WERK Festival
Datum: 19 augustus 2017
Locatie: Amsterdam, Blijburg Aan Zee
Tijd: 12:00 – 23:00
Tickets: www.strafwerk.org

Volledige line-up:

Âme [DJ]
Hot Since 82
Maya Jane Coles
Todd Terje [solo live]
Adriatique
Art Department
Matador [live]
DJ Tennis b2b Jennifer Cardini
Weval [live]
George Fitzgerald
Route 94
Sidney Charles
Tom Trago b2b Benny Rodrigues
Danny Daze
Huxley
De Sluwe Vos
Prunk b2b Chris Stussy
ANOTR b2b Luuk van Dijk
Nuno Dos Santos
Solardo
Joey Daniel
Cinnaman
Wouter S
Deltawerk [live]
Buurman & Buurman
Florinsz Janvier
Tracey
Bas Dobbelaer
Will Oirson b2b Lucky Done Gone
Jørgen
Knee Deep in Sound