Vice Media Benelux organiseert in november 2008 de eerste editie van de inmiddels internationaal bekende Vice Live Tour. Deze live muziektour zal in twee weken tijd maar liefst zes steden in Nederland en België aandoen met een internationale line-up bestaande uit o.a. het Amerikaans/Franse electrorock duo MOTOR, de Belgische punksensatie 1982 en de Hollandse stonerrockers The Bloody Honkies. Toegang is altijd gratis via inschrijving op www.vicelivetour.com.

De Vice Live tour reist langs de beste venues in Nederland en België, te weten de Effenaar (Eindhoven), Maassilo (Rotterdam), Paard van Troje (Den Haag), Tivoli (Utrecht), Silo (Leuven) en Cafe Capital (Antwerpen) op respectievelijk 6, 7, 8, 13, 14 en 15 november. Met drie top live bands en afsluitende djs, zal in deze periode alles volledig in het teken staan van de Vice Live Tour. Door partnerships met Jägermeister en Men At Work kan Vice een gratis Benelux tour neerzetten met een internationaal programma. Verwacht dus de beste muziek, enthousiaste muziekliefhebbers en een Vice event waar gegarandeerd nog weken over wordt nagepraat.

MOTOR
Bryan Black and “Mr No”, twee vage gasten, die rauwe industriële power-electro produceren. Het is een mix van Alter Ego en Ritchie Hawtin. Ze hebben plaatjes gemixed voor onder andere Marilyn Manson en Depeche Mode. De muziek bevat ingrediënten van een melodische MOTORzaag die over de straatstenen heen glijdt en een zweep die tegen een latexpak aan klapt. Deze muziek geeft je energie waarmee je de marathon drie keer achter elkaar kan lopen.

THE BLOODY HONKIES

Vier boerenkinkels uit het oasten van Nederland. Ze spelen vuige Rock-‘n-Roll zoals die in de jaren zeventig klinken kon. Ze zorgen voor snoeiharde gitaarriffs en een jankzang die je lichaam doet sidderen. Ze worden vergeleken met de Amerikaanse garagerock van MC5, The White Stripes en The Stooges maar dan met een vleugje mint en appel, zodat het fris en fruitig blijft.

1982

Deze Belgische band is een jaar geleden gestart met één persoon en nu zijn ze met z’n vieren. Zij zien meisjes als motivatie en inspiratie voor hun muziek. Ze zorgen dat de meisjes kunnen dansen op hun snelle, harde en vooral ook dansbare muziek. Ze missen een basgitaar, maar dat vinden ze niet erg want daar doen ze gewoon niet aan. Een bas is nutteloos.

Vice

Vice is het eerste gratis internationaal gedis¬tribueerde lifestyle magazine op deze planeet, wat 15 jaar geleden is opgericht in Canada en inmiddels maandelijks gepubliceerd wordt in 22 landen. In Nederland is Vice nu ruim 2,5 jaar actief en produceert het maandelijks een op maat gemaakte gratis glossy uitgave waarin de beste verhalen van alle internationale edities wordt samengebracht met lokaal nieuws en Nederlandse muziek, mode en reportages. Naast het tijdschrift is VICE ook actief in events, websites (VBS.TV), muziek (Vice records) marketing (Virtue) en film (Vice Films).

Overzicht info:
Programma: MOTOR (usa/fra), 1982 (be), The Bloody Honkies (nl), Boemklatsch & Dumdum, Le Source & Ravage! Ravage! (Neonpunx), The Freshest Kidz, Hugo + George, The Longmen, DJ Paniekzaaier en EL Livino

Data/locaties:
6-11 Effenaar / Eindhoven
7-11 Maassilo / Rotterdam
8-11 Paard van Troje / Den Haag
13-11 Tivoli De Helling / Utrecht
14-11 Silo / Leuven
15-11 Cafe Capital / Antwerpen

Kaartjes alleen verkrijgbaar via www.vicelivetour.com.