De inschrijving voor Vinylizd 2009, dé competitie voor Nederlandse dance producers is zijn laatste week ingegaan. Dance producers kunnen zich tot maandag 15 juni inschrijven via www.vinylized.net. De vijftienkoppige jury zal de ingestuurde tracks beoordelen en vijf finalisten selecteren. Van deze Final Five worden de tracks in augustus op vinylized.net geplaatst zodat het publiek kan stemmen op zijn of haar favoriet. In de stemperiode zal Michel de Hey elke week een finalist laten horen in Hey! Music! tussen 21:00 – 23:00 uur op Fresh FM. De stem van de jury en die van het publiek bepalen uiteindelijk de winnaar van Vinylized 2009. De winnende track wordt op 12 inch vinyl geperst en gereleased tijdens Amsterdam Dance Event 2009.

Het prijzenpakket is uitgebreid met een aantal optredens. Zo zal de winnaar optredens tijdens TWSTd QNSNGHT. Ook tijdens het ADE is TWSTd het sfeervolle decor van Vinylized, maar dan voor alle vijf finalisten. Verder zijn er gigs te winnen in Sugar Factory en Panama.

De competitie wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd door GRAP, de organisatie voor de Amsterdamse popmuziek. De jury bestaat uit Michel de Hey, Laidback Luke, Terry Toner (Electronation), Atilla Meijs (producer 3FM), Marnix Bal (Loveland), Sasja Kooistra (de Volkskrant), Reind Dooyeweerd (About DJ), Sjoerd Wynia (the Good Guyz), Martijn Mischgofsky (TWSTd), Estroe, Hidde Pluymert (Melkweg), Maarten van ’t Veld (Unmanageable Artists), Anna Knaup (Anna Agency), Kid Goesting (BlackLabel Records).

Met Vinylized wil GRAP veelbelovende Nederlandse dance producers de kans geven om hun muziek onder de aandacht te brengen van publiek, media en muziekindustrie. Arjuna Schiks won in 2008 met de track Afterbelle. De tracks van alle voorgaande winnaars zijn te beluisteren op vinylized.net.

Prijzenpakket voor de winnaar:
# De winnende track wordt op 12″ en online gereleased. De winnaar kan daarvoor in de studio’s van het SAE Institute zijn track afmixen en masteren;
# Studiotijd en mastering t.w.v. € 2000 bij SAE Institute;
# Presentatie van de 12″ met de winnende track tijdens het Amsterdam Dance Event;
# Digidesign Mbox2;
# Digidesing Transfuser Software (dé nieuwe plug in voor Pro Tools);
# Workshop van een dag over Transfuser aangeboden door Digidesign;
# Diverse showcases.

Prijzenpakket voor alle finalisten:
# Vinylized showcase in TWSTd tijdens het Amsterdam Dance Event;
# Pro Tools workshop van een dag met Music Creation Specialist van Digidesign;
# Workshop over produceren van dance aangeboden door SAE Institute (ook voor vijf runners up);
# Studiotijd in SAE Institute voor afmixen en masteren van de ingezonden track met ondersteuning van een engineer;
# Prijzenpakket van UDG;
# Diverse showcases.