De Franse producer, dj en bandleider Laurent Garnier geeft op vrijdag 23 oktober een liveoptreden in de Rabozaal van de Melkweg tijdens Amsterdam Dance Event. Garnier, die bekend staat om zijn muzikale diversiteit, bracht onlangs zijn nieuwe album ‘Tales Of A Kleptomaniac’ uit, waarop de meer organische en instrumentale kant van de technoheld wordt benadrukt. De seated / standing show in de nieuwe Rabozaal van de Melkweg is het enige liveoptreden van Garnier in Nederland. De kaartverkoop start aanstaande zaterdag, 13 juni, om 10.00 uur.

De titel van het nieuwe Laurent Garnier-album, ‘Tales Of A Kleptomaniac’, staat symbool voor de brede muzikale smaak van de artiest. Bekend geworden als dj in de Manchester-scene van de late jaren ’80 en producer van vele technoklassiekers in de jaren ’90, heeft Garnier zich nooit tot één stijl willen beperken. Het nieuwe album, met veel hiphop-, deep house-, drum ’n bass-, en jazz/funk-invloeden, is hier duidelijk bewijs van. Ook met zijn eigen label F Communications (FCom), heeft Garnier tussen ’94 en ’08 een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de elektronische muziek in Europa en Frankrijk in het bijzonder. Het invloedrijke label vormde de basis voor het succes van artiesten als St. Germain, Mr. Oizo en Jori Hulkkonen.

In clubs is Garnier nog altijd één van de meest gewilde dj’s en weet hij de zaal altijd tot ongekende hoogte te voeren. De laatste jaren treedt Garnier echter ook succesvol op met band, waarbij zijn muzikale diversiteit nog meer benadrukt wordt. Dit jaar is Garnier te gast in de Rabozaal van de Melkweg tijdens het Amsterdam Dance Event om het Nederlandse publiek voor het eerst live te laten kennismaken met zijn nieuwe materiaal. De setting van het concert, met zitplaatsen op de tribune én een dansvloer, is uniek binnen de elektronische muziek.

LAURENT GARNIER – LIVE
i.h.k.v. Amsterdam Dance Event
VRIJDAG 23 OKTOBER 2009, aanvang 20:30 uur, zaal open 19:30 uur.
Kaarten à € 17,50 + lidm. zijn vanaf zaterdag 13 juni (10:00 uur) verkrijgbaar via www.ticketservice.nl, www.beatfreax.com/ticketshop en de bekende adressen.
www.melkweg.nl
www.amsterdamdanceevent.nl