Kijk naar buiten en je wordt er moedeloos van. De zomer van 2009 is alweer voorbij! De laatste festivals voltrekken zich maar het wordt toch echt weer tijd om de clubs in te duiken. Dit betekent dat Evotions zich opmaakt voor een van de jaarlijkse hoogtepunten… Het Amsterdam Dance Event. Voor de vierde keer op rij neemt Cocoon hierin een belangrijke plaats in en wel op zaterdag 24 oktober. Plaats van handeling? The Powerzone aan de Spaklerweg. Line-up? Dikker dan dik!

Het zal even wennen zijn om Cocoon niet langer in The Sand te beleven maar vanwege vergunningtechnische redenen is het niet langer mogelijk om daar hetzelfde bezoekersaantal kwijt te kunnen dat nodig is om Cocoon mogelijk te maken. Met de Powerzone is echter een prima alternatief gevonden. Deze locatie werd getest tijdens Circoloco op Koninginnedag en doorstond de kritische blik met vlag en wimpel. Op 1 ding na want het geluid was niet Cocoon waardig. Oplossing? Funktion One naar binnen brengen.

Voeg daar dan de volgende line-up aan toe bestaande uit Sven Väth met een 3-uurs set, Karotte met een 3-uurs set (lang leve de wintertijd!), de heren van Extrawelt die live een uur gaan blazen en Markus Fix (een van de hotste producers van het moment) en het plaatje is al bijna compleet! Dat het thema 10 years Ibiza is maakt het er alleen maar spannender op. De geluiden die ons van het partyeiland bereiken leren dat het daar momenteel heet eraan toegaat in Amnesia en dat beleven we graag nog een keer tijdens het ADE.

Echt compleet wordt het pas met de wetenschap dat het Nederlandse agency We Are E in de bovenzaal een selectie van haar DJ’s neerzet. Hollands glorie in de bovenzaal dus met niemand minder dan Daniel Sanchez, Rauwkost live, Loops live, Olivier Weiter en Joey Daniel.

Zoals elk jaar staat Cocoon weer garant voor visueel spektakel. Ditmaal op de enorme schermen geprojecteerd door de heren van Reach Visuals die ook op Ibiza de sfeerbeelden verzorgden.

Kaarten voor Cocoon zijn nu verkrijgbaar via www.evotions.nl en via de filialen van Free Recordshop. De prijs is iets goedkoper dan vorig jaar. Voor 32,50 kan je de avond bijwonen. Voor de echte diehards is er nog de mogelijkheid met een combiticket voor de MINUS avond van Richie Hawtin op de vrijdag. Deze kost 60 euro.

Overigens wordt er natuurlijk traditiegetrouw ook geafterd met Cocoon. Vanaf 07.00 uur kunnen de feestgangers nog lekker door in Studio 80. Line-up blijft nog even geheim.