In oktober zal het Amsterdam Dance Event onze hoofdstad nogmaals aandoen en het publiek trakteren op een breed scala van het laatste wat er te krijgen is op het vlak van elektronische muziek. Het ADE, nu alweer voor de veertiende keer, heeft de beste shows en optredens door internationale en nationale artiesten en bands.
The Immaculate Conceptualists, de organisatie die ook achter Electronation schuilt zal naast Electronation ook een aantal andere evenementen organiseren.

Donderdag 22 oktober zal de Club Up haar krachten bundelen met de buren, sociëteit de Kring, om het ADE geweld te verwelkomen in de vorm van de Animal Language label night, gepresenteerd door dj en producer Mason. Het Italo en Synth-house geluid van zijn label zal vertegenwoordigd worden door een hele reeks gelijkgestemden in de vorm van; John Acquaviva, Sharam Jey, Deepgroove (Live), Riva Starr, Zoo Brazil en de LouLou Players. The tweede zaal zal worden gehost door de Pacemaker crew die een productpresentatie doen voor opening en een Little Creatures label night met Luke Solomon en Prins Thomas.

Vrijdag 23 oktober is een dubbele dienst voor The Immaculate Conceptualists, met twee evenementen in twee verschillende locaties. De Boom Chicago, dat van comedy-theater naar nachtclub is getransformeerd voor ADE, zal de Zweedse bekende John Dahlback zijn eigen avond doen met de toepasselijke titel, John Dahlback & Friends. Die Friends zijn broer Jesper, Style of Eye, Henrik B. en het beruchte duo Hugg & Pep. De kleine zaal is voor de jongens van Casette, waar Simon Weiss & Bert de Rooij. Dit alles gaat door tot 07:00 uur.

Het andere event op de ADE vrijdag is de definitie van underground, als Creme Organization & Intergalactic FM present:: The West Coast Sound of Holland van start zal gaan in de Stubnitz. Deze organisaties hebben aan de wieg gestaan van de electro in Nederland, en weten na al die jaren nog een perfecte mix te bereiken van oldschool electro en techno. Met de enorme line-up van maar liefst 17 (!) artiesten waarvan het grootste gedeelte live zal de Stubnitz getrakteerd worden op een avond die ze nog lang zal heugen. De legendarische Orange Sunshine zullen de boot openen met een uniek optreden!

Mason presents: Animal Language label night
Date: Thursday 22nd of October
Location: Club Up/De Kring
Line-up: John Acquaviva, Sharam Jey, Mason, Deepgroove (Live), Riva Starr , Zoo Brazil, LouLou Players & Pacemaker Showcase:
Times: 23:00 -04:00
Tickets: 12 Euro Presale & Door
Web: www.animal-language.com

John Dahlbäck & Friends – ADE Special (& Afterparty)
Date: Friday 23rd of October
Location: Boom Chicago
Line-up: John Dahlback, Jesper Dahlback, Style of Eye, Henrik B, Hugg & Pep, Casette showcase: Simon Weiss & Bert de Rooij
Times: 00:00 – 07:00
Tickets: 15 Euro Presale & Door
Web: www.boomchicago.nl

Crème Organization & Intergalactic FM present: The West Coast Sound of Holland
Date: Friday 23rd of October
Location: Stubnitz
Line-up: Alexander Robotnick (live), Bangkok Impact (live), Legowelt presents Nacho Patrol (live), Alden Tyrell (live), Rude 66 (Special live set), Orgue Electronique (live), TLR, Endfest, I-F, Baz Reznik, David Vunk, Pawel Blot, Dj Overdose & Dj Technician, ST-F, Egypt Friend Intestine & Orange Sunshine (Live) in the early program!
Times: 21:30 – 05:00
Tickets: 12 Euro Presale, 14 Euro Door
Web: www.electronation.nl