Eind oktober staat al jaren in het teken van het Amsterdam Dance Event (ADE) wat onze hoofdstad weer voorziet in al onze muzikale behoeftes wat betreft elektronische muziek. Het conferentie programma overdag is al zeer de moeite waard, maar het festival programma spreekt natuurlijk het meest tot de verbeelding met een enorm aanbod van de grootste en beste internationale artiesten, labels en speciale optredens en collaboraties, speciaal voor het ADE. Electronation, als één van de leidende organisaties in het Amsterdamse nachtleven zal ook dit ADE weer van zich laten spreken met een unieke aanwezigheid.

Op woensdag 21 oktober zal Electronation in samenwerking met de Melkweg het officiële openingsfeest van het ADE verzorgen met een ViVA & Ovum night. The Max zal het toneel zijn voor de ViVA showcase met natuurlijk Steve Lawler zelf, en het Duitse duo Tiefschwarz. Terry Toner, Electronation resident, zal de zaal openen. De Oude zaal is gereserveerd voor het Ovum label van legende Josh Wink. In samenwerking met Elite management heeft Josh Wink, dj/producer/labelbaas zijn vrienden meegenomen in de vorm van D’Julz, Gregor Tresher en Benny Rodrigues & Darko Esser. Deze combinatie belooft veel goeds als startschot voor het ADE van 2009!

Op zaterdag 24 oktober zal het ADE een primeur meemaken: Electronation is zowel aanwezig in de Sugar Factory als Boom Chicago en creëert zo een one-off combinatie: één event, twee locaties, vier zalen! De Boom Chicago zal voor het eerst als club opereren waardoor Electronation vier ruimtes opent in twee locaties voor een indrukwekkend programma. Electronation & Plantage 13 zullen in de Sugar Factory een labelpresentatie organiseren van Ideal Audio, Herzblut en Pickadoll, die met optredens van Oliver Huntemann, Stephan Bodzin , Ida Engberg, Dimitri Andreas en Nicolas Masseyeff uit de voegen zal barsten. Manual Music doet een speciale kleine zaal met Furr & Hazendonk, Remo en Commu.

Om de hoek op het Leidseplein zal de Boom Chicago zich voor het eerst presenteren in haar gedaante als nachtclub, in afwachting van het nieuwe concept, Late Night Ballroom, wat na het ADE zal gaan plaatsvinden. Tijdens het ADE echter, zal de Boom het toneel vormen van 5 Years of Systematic. Systematic Music, het label van Marc Romboy viert haar 5 jarig bestaan aan het topje van de ijsberg in de house. Met een enorme line-up met natuurlijk Marc Romboy zelf, Technasia, Tommie Sunshine, Phonique, Robert Babicz (live), Gorge en Terry Toner kan de Boom Chicago alvast haar borst natmaken. De kleine zaal staat in het teken van Field Records, Amsterdams jongste label, vertegenwoordigt door Sui Generis, Conforce (live), Jarno en Delta Funktionen.

Met dit aanbod laat Electronation nogmaals haar oog voor talent en kwaliteit zien tijdens het ADE van 2009.

Electronation presents: ADE Official Opening party – ViVA & Ovum Night
Woensdag 21 oktober
Melkweg, Amsterdam
Line-up: Steve Lawler, Tiefschwarz, Josh Wink, D’ Julz, Gregor Tresher, Benny Rodrigues, Darko Esser, Terry Toner
Tijd: 22.00 – 05.00
Tickets: 15 Euro presale, 17 Euro deur
Presale: www.melkweg.nl

Electronation presents: 5 Years Systematic
Zaterdag 24 oktober
Zaterdag 24 oktober
Boom Chicago, Amsterdam
Line-up: Marc Romboy, Technasia, Tommie Sunshine, Phonique, Robert Babicz (live), Gorge, Terry Toner, Field Records showcase: Sui Generis, Conforce (live), Jarno, Delta Funktionen
Tijd: 00.00 – 08.00
Tickets: 15 Euro presale & deur
Presale: www.electronation.nl

Electronation & Plantage 13 presents IDEAL AUDIO, HERZBLUT & PICKADOLL Night
Zaterdag 24 oktober
Sugar Factory, Amsterdam
Line-up: Stephan Bodzin, Oliver Huntemann, Ida Engberg, Nicolas Masseyeff, Manual Music Area: Furr & Hazendonk, Remo, Commu, Dimitri Andreas
Times: 23.00 – 05.00
Tickets: 15 Euro presale & deur
Presale: www.electronation.nl

Passepartout voor Boom Chicago & Sugar Factory is 22,50 euro.