Het festivalprogramma van de veertiende editie van het Amsterdam Dance Event (ADE) is compleet. In navolging van de eerder bekend gemaakte artiesten zijn zojuist Fatboy Slim live (GB), Faithless (Soundsystem live, GB), Darren Emerson (GB) en David Guetta (FR) aan de programmering toegevoegd. Tijdens het vierdaagse elektronische muziekevenement, dat van 21 tot en met 24 oktober plaatsvindt, treden meer dan 700 artiesten op 43 verschillende podia op.

Fatboy Slim live (GB) en Faithless (Soundsystem live, GB) staan beiden geprogrammeerd in de Panama, Darren Emerson (GB) zal Club Home aandoen en David Guetta (FR) maakt zijn opwachting in The Sand.

Het ADE is uitgegroeid tot een van de belangrijkste conferenties en showcase festivals ter wereld en biedt de internationale muziekindustrie en de individuele muziekliefhebber een staalkaart van de nieuwste muziek en de laatste ontwikkelingen op het gebied van elektronische muziek.

Onder de eerder bekend gemaakte artiesten scharen zich:

2000 and One (NL), Alexander Robotnick (IT), Armin van Buuren (NL), Boxcutter (GB), Boys Noize (DE), Carl Craig (US), Chris Liebing (DE), Danny Howels (GB), Dave Clarke (GB), Deadmau5 (CA), Dennis Ferrer (US), Derrick May (US), Don Diablo (NL), Extrawelt (DE), Fedde le Grand (NL), François K. (US), Freemasons (GB), Funk d’Void (GB), Funkerman (NL), Gregor Tresher (DE), Groove Armada (GB), Heiko Laux (DE), John Acquaviva (CA), John Digweed (GB), Joost van Bellen (NL), Joris Voorn (NL), Josh Wink (US), Junkie XL (NL), Just Jack (GB), Karotte (DE), Kaskade (US), Laidback Luke (NL), Laurent Garnier (FR), Lucien Foort (NL), Markus Schulz (DE), Mason (NL), Nobody Beats the Drum (NL), Oliver Huntemann (DE), Paul van Dyk (DE), Pendulum (AU), Pete Tong (GB), Richie Hawtin (CA), Ron Carroll (US), Sander Kleinenberg (NL), Sandy Rivera (US), Shinedoe (NL), Simian Mobile Disco (GB), Steve Lawler (GB), Steve Rachmad (NL), StoneBridge (SE), Sven Väth (DE), The Advent vs Industrialyzer (PT), The Hacker (FR), Tiefschwarz (DE), Timo Maas & Santos (DE), Tommie Sunshine (US) en vele anderen.

De organisatie verwacht voor de komende editie 90.000 muziekliefhebbers en 2.000 muziekprofessionals vanuit de hele wereld.

Het Amsterdam Dance Event wordt georganiseerd door Stichting Amsterdam Dance Event, een initiatief van Buma Cultuur, en vindt plaats van 21 tot en met 24 oktober.

Voor meer informatie: www.amsterdam-dance-event.nl.