Nu de zon steeds vroeger ondergaat en de donkere wintermaanden naderen, kunnen de clubs in Amsterdam hun zalen vast oppoetsen voor het jaarlijkse Amsterdam Dance Event. Voor de veertiende keer is Amsterdam hét platform voor nationale en internationale grootheden, en vanuit de gedachte dat uitgaand Nederland zich van z’n beste kant laat zien, mag een bijdrage van de upcoming dj’s en producers van het Sneakerz MUZIK label niet ontbreken! Op zaterdag 24 oktober zijn van 22.00 tot 05.00 uur de chique Studio en Lounge van de Escape gereserveerd voor een speciale showcase van Sneakerz MUZIK, met in de line-up verschillende houseartiesten die met fantastische producties het label kleur hebben gegeven.

Sneakerz MUZIK label & events, het kleine broertje van de welbekende Sneakerz feesten, heeft een hoogaardig muzikaal programma in petto voor het ADE. Met in de Studio de nadruk op uiterst bedreven houseproducers uit het buitenland. In de Lounge draait alles om samenwerking, want daar lossen de artiesten elkaar in back-2-back formaties af. Voor slechts € 7,50 beleef je in hartje Amsterdam de ultieme ADE kick met zeven uur lang non-stop onmiskenbare Sneakerz beats!

Studio: internationale house
Speciale aandacht gaat er op 24 oktober uit naar enkele zeer gerespecteerde duo’s die je niet vaak ziet in Nederland. Niet allemaal even bekend bij het grote publiek, maar in het DJ-circuit toch zeker een inspiratiebron voor velen. Niet geheel onbekend zijn Prok & Fitch, de Engelse housegeniën die onlangs voor Housequake nog een geweldige remix produceerden van ‘Shed My Skin’, uitgebracht op Sneakerz MUZIK. Ook mixten zij de 10de schijf uit de Sneakerz compilatiereeks in elkaar, te weten ‘Sneakerz Festival’. Zij deden dat samen met het charismatische Italiaanse duo The Cube Guys, die tijdens deze ADE showcase ook een spetterende house set gaan verzorgen.

Verder ook sterke Duitse support van climaxkoning Ollie Goedicke, beter bekend als D.O.N.S. In 2005 bracht hij zijn loopbaan in een versnelling met zijn remixbundel van ‘Pump Up The Jam’, de baanbrekende househit van Technotronic. Sindsdien heeft hij er patent op om vergane klassiekers in een nieuw jasje te steken, wat hij onder andere herhaalde met ‘Big Fun’ en ‘The Nighttrain’. Onlangs toonde hij ook zijn muzikale waardering voor overleden popster Michael Jackson door diens ‘Earth Song’ in een nieuwe, flitsende houseversie op de markt te brengen. D.O.N.S. deelt de draaitafels met landgenoten Lissat & Voltaxx, twee houseproducers die pas sinds 2006 als duo de kost verdienen. Daarmee kwam ook gelijk hun doorbraak in zicht, wat in 2008 een feit werd met hun remixversie van ‘Silence’ van Delerium. De track haalde in acht landen de top-10, wat voor Lissat & Voltaxx de weg vrijmaakte voor aanvullend succes.

De laatste buitenlandse troef wordt gespeeld met twee acts uit Oost-Europa, de absolute trots van Hongarije op housegebied. Allereerst het duo Belocca & Soneec, in 2006 in Nederland ontdekt door Housequake dankzij de knallende remix van ‘Push The Feeling On’, de populaire houseclassic van The Nightcrawlers. Het bracht het duo meteen in de spotlights, waarna de aansluiting met Nederland vanuit de studio werd versterkt met remixen voor o.a. Baggi Begovic, Peter Gelderblom en Quintino. Het is de tweede keer dat Belocca & Soneec een optreden voor het Amsterdam Dance Event mogen voorbereiden, wat ze samen doen met hun Hongaarse collega’s van Muzzaik. Ook dit duo scoort goed met hun studioprojecten, welke met regelmaat op wereldbekende labels verschijnen.

De Nederlandse vertegenwoordiging in de Studio wordt uiteraard aangevoerd door Sneakerz kopman Erick E, die aantreedt met jong producertalent Nikolai Dimitrov en de Utrechtse held Melvin Reese.

Lounge: back-2-back sessies
In de Lounge van de Escape is ‘teamwork’ het codewoord voor de avond, want in de booth verschijnen de DJ’s steeds in setjes van twee. Hier worden de producers van de toekomst aan je voorgesteld, wat onderstreept dat Sneakerz MUZIK veel meer is dan alleen een feestconcept. Het label biedt talenten een platform om producties op uit te brengen die via sets van bekende artiesten hun weg naar de mainstream vinden. Op 24 oktober stappen een aantal van die beloftevolle producers dapper in de spotlights om de typische Sneakerz sound met heerlijk ongecompliceerde housetunes uit te dragen aan het publiek. Laat je verrassen door Robbie Taylor & Benny Royal, Gabriel & Castellon, Carl Tricks & Marc Benjamin, Disfunktion, Jasper Bosscher & Eric Fender, Kenquo & JoeySuki.

Tickets & meer
Topentertainment voor weinig geld; precies het motto dat de bezoeker in tijde van de kredietcrisis naar de oren staat! Voor slechts € 7,50 spot je de crème de la crème van de house-industrie op één van Amsterdams mooiste locaties. Mis deze ADE special van Sneakerz MUZIK niet; koop je tickets nu alvast online via www.sneakerzmuzik.nl.

Sneakerz MUZIK Official ADE Showcase
Datum: zaterdag 24 oktober 2009
Tijd: 22.00 – 05.00 uur
Locatie: Escape Studio & Lounge, Rembrandtplein 11, Amsterdam
Line-up Studio: Prok & Fitch, The Cube Guys, Lissat & Voltaxx, D.O.N.S., Erick E, Muzzaik vs. Belocca & Soneec, Nikolai Dimitrov, Melvin Reese
Line-up Lounge: Robbie Taylor b2b Benny Royal, Gabriel & Castellon, Carl Tricks b2b Marc Benjamin, Disfunktion, Jasper Bosscher b2b Eric Fender, Kenquo b2b JoeySuki
Voorverkoop: 7,50 euro via www.sneakerzmuzik.nl
Deurverkoop: 10,00 euro