Op 21/22/23 en 24 oktober zal het Amsterdam Dance Event onze hoofdstad voor de veertiende maal muzikaal gaan verrassen en het publiek trakteren op een breed scala aan kwalitatieve elektronische muziek. Het ADE staat wereldwijd bekend om de beste shows en optredens door internationale en nationale dj’s en de allerbeste live acts, Flamingo Recordings mag dit jaar dan ook zeker niet ontbreken! Op donderdag 22 oktober zal Flamingo Nights alweer voor de derde maal te vinden zijn op het Amsterdam Dance Event. Ditmaal wordt de Escape Venue en Escape DeLuxe gehost met een zeer sterke line up uit de Flamingo en Blackbird stal.

Oktober staat niet alleen in het teken van ADE maar ook de 5 jarige verjaardag van Flamingo Recordings wordt deze maand gevierd. 2004 was het jaar dat Fedde le Grand, Funkerman en Raf Jansen aan de wieg stonden om de geboorte van hun Flamingo baby te vieren. Sinds 2007 wordt de funky Flamingo sound uit de studio meegenomen op reis en zo ontstonden de Flamingo Nights. Na veel succes op plekken als Amsterdam, Miami, Ibiza, Melbourne, Perth, Adelaide, Frankfurt en Bloemendaal keert het muzikale circus onder leiding van Fedde le Grand en Funkerman op 22 oktober terug in Amsterdam.

Fedde heeft net zijn met veel succes zijn spetterende debuut album OUTPUT in meer dan 60 landen uitgebracht. Deze rasartiest en entertainer is een perfectionist in zowel de studio als de clubs en hij laat dat met dit album én zijn opzwepende optredens duidelijk horen. Funkerman is vlak na zijn zomer residentie bij Pacha op Ibiza tijdens de Flamingo Nights meteen vertrokken naar Noord Amerika om furore te maken tijdens zijn 3 weken durende USA en Canada tour. En de Funkerman Machine weet van geen ophouden want begin december staat er een korte Zuid Amerika tour gepland.

Een andere uber held die achter de decks plaats zal nemen is de Duitser Moguai. Deze mede-Pacha resident stond afgelopen zomer op grote festivals en events als Mayday, Sonne Mond Sterne, Nature One, Sensation en de Loveparade en brengt deze maand zijn Ministry of Sound compilatie Punx Up The Volume uit. Uniek om deze populaire rasartiest in een intieme club als Escape te zien.

Maar er is meer! Want de ook uit Duitsland afkomstige Patric la Funk is erbij. Met residenties bij Sven Väth’s Cocoon club en Fedde’s OUTPUT tour, en zijn remixes voor Mark Knight, Axwell en Steve Angelo is La Funk flink aan de weg aan het timmeren. s’ Neerlands talent Bjorn Wolf die vorig jaar tijdens ADE in Paradiso de hele zaal op zijn kop zette is dit jaar ook weer present. Hardwell is sinds enkele jaren één van de meest succesvolle dj’s van ons land en gooit hoge ogen met zijn Eclectic Beatz serie, inmiddels toe aan zijn negende deel. Franky Rizardo stelde onlangs met veel succes samen met Skitzofrenix de Sneakerz compilatie samen. Als remixer zit hij ook niet stil, hij nam tracks van o.a. Hardsoul en Gregor Salto onder handen. Flamingo Nights is niet compleet zonder rasperformers MC Gee, Mitch Crown en Andy & Dorothy Sherman aka Shermanology die voor het essentiële live element zullen zorgen.

Flamingo Nights – ADE 2009 Special

Fedde le Grand, Moguai, Funkerman, Patric la Funk, Shermanology, Mitch Crown, Hardwell, Franky Rizardo, Bjorn Wolf, MC Gee
Donderdag 22 oktober 2009
Escape Venue (Flamingo Recordings) + Escape DeLuxe (Blackbird)
Rembrandtplein 11, Amsterdam
23.00-04.00 uur
Voorverkoop: 12,- euro www.paylogictickets.nl en www.timoco.eu
Deurverkoop: 12,- Euro
Info: www.flamingorecordings.com