Nog een luttele twee weken en Amsterdam staat weer in het teken van het Amsterdam Dance Event. Ook Vinylized, de Nederlandse dance producers competitie, is aanwezig op Europa’s belangrijkste muziekconferentie voor dance en elektronische muziek, met diverse showcases en een paneldiscussie.

Donderdagavond 22 oktober staat de winnaar van Vinylized 2009, Sebastian Sleebos, in Sugar Factory om de release van de winnende 12 inch gepast te vieren met een dikke live set van zijn hand.

Zaterdag – overdag – tijdens ADE Next gaan juryleden Michel de Hey, Terry Toner, Martijn Mischgofsky (Misc Agency) en Atilla Meijs (3FM) dieper in op het nut van het meedoen aan competities en hoe dit een stap voorwaarts in de carrières kan worden, tijdens de Vinylized paneldiscussie ‘How to produce the winning track’. Na afloop van het panel wordt Eclipse, de winnende release van Sebastian Sleebos, gepresenteerd.

Zaterdagavond 24 oktober zijn alle vijf finalisten te vinden in dj-café TWSTd voor de showcase: Final Five Live. Het begin van de nacht is voor de Vinylized finalisten Sebastian Sleebos, Shock Royal, Audiomilch, Sebastien Lintz en Engineerz of Soul, Rikketik neemt het late-night stokje over om tot in de vroege uren door te gaan, met onder andere Julius Geluk, Arjuna Schiks en Tim Wolff. Speciaal voor het ADE is TWSTd de hele nacht open!

Vinylized release party
Donderdag 22 oktober | Sebastian Sleebos @ 365LIVE! | Sugar Factory | Lijnbaansgracht 238 | www.sugarfactory.nl

Vinylized paneldiscussie
Zaterdag 24 oktober | presentatie winnende release @ ADE Next | Felix Meritis | Met: Michel de Hey, Terry Toner, Martijn Mischgofsky (Misc Agency), Atilla Meijs (3FM) en Lars Kelpin (moderator/GRAP) | Keizersgracht 324 | Aanvang: 13:15 | Entree € 15,- | www.amsterdam-dance-event.nl

Vinylized Final Five Live @ TWSTd
Zaterdag 24 oktober | Met: Shock Royal. Sebastian Sleebos, Audiomilch, Engineerz of Soul. Sebastien Lintz | followed by Rikketik | Weteringschans 157 | Entrée: gratis | www.twstd.nl