RAUW slaat in de aanstormende editie van het Amsterdam Dance Event de zweterige handen ineen met hun favoriete agentschap Decked Out uit Londen. Samen plegen zij deze avond een coupe over de Melkweg en hebben ze zelfs nog wat extra mankrachten geronseld bij het Ed Banger Label, om zo een volkomen onbeschaafde SUPERRAUW te verzekeren.

De explosieve nacht wordt ontstoken door Boys Noize, de krankzinnig succesvolle Duitser die SUPERRAUW aandoet om te vieren dat zijn tweede volwaardige album Power is uitgebracht. Een andere knapperd is Brodinski, een rijzende ster aan het electrofirmament uit Reims, Frankrijk, die nog lang niet genoeg van zich heeft laten horen. Een serieus probleem, dat hij tijdens ADE hoopt op te lossen. Oude bekende van RAUW Mehdi komt ook langs, en zal zijn vurige Parijse banlieue-kwaliteiten naar de draaitafels van de Melkweg brengen. Een wat geheimzinnigere naam is Jamaica: een geweld(dad)ig duo dat voorheen bekend stond onder de naam Poney Poney en – dit staat trouwens vast – de wereld gaat veroveren. De twee rebelse Parijzenaren werken met Franse grootmeesters als Para One en Xavier de Rosnay van Justice, en maken onstuimige powerpop waar de electriciteit tevreden doorheen marcheert. Mixkanon Joost van Bellen zal uiteindelijk zelf het slagveld overmeesteren. Omdat hij al 25 jaar draaiervaring heeft, weet inmiddels zelfs zijn snor hoe je een goede set neerzet en vervolgens de zaal uit elkaar kan laten knallen als een opgevoerd scheerapparaat. Al deze strijders worden de hele nacht ondersteund door de hartverwarmende propaganda van 00KAAP.

Dankzij Eastpak wordt er een hele bups aan Ed Banger-artiesten als handgranaten de Oude Zaal ingeslingerd. Zo zal Busy P, de grote man achter het label en voormalig manager van Daft Punk, laten zien waarom hij eigenlijk de baas is. Hij sleept So Me mee, en je kent hem als regisseur van videoclips van Justice (‘D.A.N.C.E.’, ‘DVNO’) en Kanye West (‘Good Life’), ontwerper voor de Japanse kledinglijn Revolver en al het notoire artwork van de releases van Ed Banger, maar hij is ook een begenadigd meester van de decks. Dat laatste geldt ook voor Breakbot, die bij wijze van variatie schattige breakbeattracks ten gehore komt brengen. Hij gaat niet voor bangers, maar wil met zijn funky, gemoedelijke tracks juist je hoofd van rechts naar links laten wiegen en je heupen laten bewegen, zodat je eventjes niet op en neer hoeft te springen alsof er overal landmijnen liggen. Van weer een heel ander kaliber zijn DSL, drie Franse rapperbroers die hun scherpe electronische hiphopbeats op de dansvloer laten vallen en die pas vrijdagochtend weer bij elkaar geveegd worden door de schoonmaakcrew. Ze hebben onlangs nog hun tweede 12″ uitgebracht met de stijlvolle titel Stupid Bitches. En RAUW’s eigen stupid bitch is er natuurlijk ook: Wannabe A Star, die tot de tand toe bewapend met platen de missie van deze heel speciale SUPERRAUW zal volbrengen.

SUPERRAUW & DECKED OUT! vs ED BANGER x EASTPAK @ ADE
Donderdag 22 oktober 2009
Melkweg Lijnbaansgracht 234 Amsterdam
Max zaal: Boys Noize, Brodinski, DJ Mehdi, Jamaica, Joost van Bellen, 00Kaap
Oude Zaal: Busy P, So Me, Breakbot, Wannabe A Star, DSL (live)
Zaal open 22.30u- 05.00u
Tickets €23.-ex. vvk kosten + lidm
Vvk: www.meubelstukken.nl, ticketservice.nl, www.beatfreax.com, www.residentadvisor.net/melkweg
Concerto Utrechtsestraat, 52-60, Rushhour Spuistraat 98, 150 grotere postkantoren, VVV’s, GWK’s, AUB Ticketshop en Melkweg kassa
Er is ook een passe-partout verkrijgbaar voor ADE in de Melkweg a €65,- + lidmaatschap

LINKS:
www.meubelstukken.nl
www.primary.uk.com/decked_out.php
www.melkweg.nl
www.amsterdam-dance-event.nl/festival
www.www.eastpak.com/edbanger
www.edbangerrecords.com