De veertiende editie van het Amsterdam Dance Event (ADE), dat afgelopen week van 21 tot en met 24 oktober plaatsvond, heeft opnieuw bewezen het toonaangevende evenement voor elektronische muziek in de wereld te zijn. De derde opeenvolgende uitverkochte editie trok 90.000 festival- en 2.100 conferentiebezoekers uit 46 landen.

‘Er is geen twijfel mogelijk, het ADE is de belangrijkste conferentie voor de sector wereldwijd en biedt de internationale muziekindustrie de perfecte plek om elkaar te ontmoeten, zaken te doen en op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Het evenement vervuld dan ook een prominente rol in het internationaal promoten van ons grootste muzikale exportproduct: elektronische muziek. Daarnaast speelt het ADE een belangrijke rol in de ontwikkeling van nieuw talent, mede door de organisatie van een special talentenprogramma’, aldus general manager Richard Zijlma.

Tijdens de conferentie gingen de centrale onderwerpen in op het gebruik van elektronische muziek in games, films en reclame, de toenemende mogelijkheden van applicaties op mobiele telefoons en de verjonging van de doelgroepen en hoe hiermee om te gaan. Aan het programma werkten een groot aantal artiesten mee, waaronder Richie Hawtin, Mike Banks, Armin van Buuren, Peter Hook, Carl Craig, Junkie XL en Dave Clarke.

Het festival bood op haar beurt een dwarsdoorsnede van elektronische muziek met optredens van meer dan 700 artiesten op 40 verschillende podia in de binnenstad van Amsterdam. Op het programma stonden onder andere:

Armin van Buuren (NL), Carl Craig (US), Dave Clarke (GB), David Guetta (FR), Darren Emerson (GB), Deadmau5 (CA), Don Diablo (NL), Faithless (GB), Fatboy Slim (GB), Fedde Le Grand (NL), Groove Armada (GB), John Acquaviva (CA), John Digweed (GB), Joost van Bellen (NL), Joris Voorn (NL), Josh Wink (US), Junkie XL (NL), Kaskade (US), Laurent Garnier (FR), Paul van Dyk (DE), Pete Tong (GB), Richie Hawtin (CA), Sander Kleinenberg (NL), Simian Mobile Disco (GB), Sven Väth (DE), Laidback Luke (NL), François K. (US) en vele anderen.

Meer informatie is te vinden op www.amsterdam-dance-event.nl.