De vijftiende editie van het Amsterdam Dance Event (ADE), ’s werelds belangrijkste conferentie en showcase festival voor elektronische muziek, vindt dit jaar plaats van 20 tot en met 23 oktober. Het vierdaagse evenement verwacht dit jaar ruim 100.000 festival- en 2.200 conferentiebezoekers.

Tijdens de afgelopen editie ging de conferentie in op onderwerpen als het gebruik van elektronische muziek in games, films en reclame, de toenemende mogelijkheden van applicaties op mobiele telefoons en de verjonging van de doelgroepen en hoe hiermee om te gaan. Aan het programma werkten een groot aantal artiesten mee, waaronder Richie Hawtin (CA), Mike Banks (US), Armin van Buuren (NL), Peter Hook (GB), Carl Craig (US), Junkie XL (NL) en Dave Clarke (GB).

Het festival bood op haar beurt een dwarsdoorsnede van elektronische muziek met meer dan 700 optredens op 40 verschillende podia in Amsterdam. Op het programma stonden onder andere: Armin van Buuren (NL), Carl Craig (US), Dave Clarke (GB), David Guetta (FR), Darren Emerson (GB), Deadmau5 (CA), Don Diablo (NL), Faithless (GB), Fatboy Slim (GB), Fedde Le Grand (NL), Groove Armada (GB), John Acquaviva (CA), John Digweed (GB), Joost van Bellen (NL), Joris Voorn (NL), Josh Wink (US), Junkie XL (NL), Kaskade (US), Laurent Garnier (FR), Paul van Dyk (DE), Pete Tong (GB), Richie Hawtin (CA), Sander Kleinenberg (NL), Simian Mobile Disco (GB), Sven Väth (DE), Laidback Luke (NL), François K. (US) en vele anderen.

“Het ADE is uitgegroeid tot een evenement van wereldklasse en geeft sinds de oprichting een belangrijke impuls aan één van de grootste Nederlandse culturele stromingen. We zijn dan ook erg blij met de uitstraling die het Amsterdam Dance Event geeft aan deze muzieksector en de stad Amsterdam in het bijzonder. Nu onlangs is gebleken dat de economische waarde van het evenement meer dan 18 miljoen euro bedraagt, kunnen we niet anders dan met trots uitkijken naar de komende editie”, zegt Richard Zijlma general manager van het ADE.

Meer informatie is te vinden op www.amsterdam-dance-event.nl.