Op 20 maart vindt om 00.00 uur in Melkweg de Grote Finale van de Dommelsch TWSTd DJ Contest plaats. Een deskundige vakjury zal dan uit de vier overgebleven finalisten de meest veelbelovende DJ van Nederland kiezen. Naast de vakjury kiest het publiek haar favoriet die beloond wordt met de fel begeerde publieksprijs. Afgelopen jaar zijn 160 talentvolle DJ’s de strijd aangegaan in een 80 ronden tellende wedstrijd, van wie er vier weten door te dringen tot deze grote finale waar ook Steve Rachmad en oud winnaars Wouter de Moor en Kevin Arnemann hun opwachting maken.

De Dommelsch TWSTd DJ Contest vindt voor de zesde keer plaats. Deze jaarlijkse wedstrijd voor beginnende DJ’s en producers biedt talent de mogelijkheid om door te breken in de Nederlandse dance- en clubwereld. Inmiddels is de Dommelsch TWSTd DJ Contest uitgegroeid tot de grootste DJ-contest in de Benelux. Alle DJ’s die meedoen hebben hun eigen stijl, die varieert van clubhouse tot techno. Winnaars van de vorige edities draaien met veel succes samen met internationale namen door heel Nederland en worden ook in het buitenland geboekt.

Prijzen
De meest opvallende DJ’s uit de contest krijgen het hele jaar de kans zich in de kijker te spelen want de winnaar geniet veel aandacht van professionals. De winnaar krijgt daarnaast van het SAE Institute een ‘electronic music production’-opleiding tot volwaardig producer en een TWSTd residency in het DJ Café. Ook krijgt de winnende DJ een optreden tijdens het TWSTd QNSDY Outdoor Event op het Weteringplantsoen tijdens Koninginnedag. Zowel 3FM als 3voor12 besteden zeer regelmatig uitvoerig aandacht aan de contest en de winnaars. Er hebben zich reeds vier halve jaar finales voltrokken wat Miss Fuzzy, South District, Tim Hoeben en Timmaz verzekerd van een plek in de grote finale.

Steve Rachmad & Wouter de Moor
Het programma zal ondersteund worden door Steve Rachmad die al langer dan 25 jaar in het vak zit en een inspirator is voor dj’s en producers over de hele wereld. Hij zal speciaal voor de gelegenheid samen met Wouter de Moor optreden welke in 2004 de publieksprijs won. Kevin Arnemann, de meest recente en jongste winnaar tot noch toe, heeft de taak het Melkweg publiek op te warmen. Niet veel winnaars wisten in korte tijd zo snel naam te maken als Kevin die inmiddels gewend is club avonden af te sluiten. Zijn optreden vóór, en zelfs heel even mét de techno legende Derrick May op Rockit Open Air brachten hem meerdere residenties als in Club Poema en Studio 80. Na het zien van deze podium aanwezigheid in actie zal een ieder begrijpen waarom hij in korte tijd zo populair is geworden bij het techno publiek.

Jouw stem telt
Bij alle rondes heeft het aanwezige publiek door middel van de publieksprijs rechtstreeks invloed op de contest. De uitslag van de juryprijs wordt bepaald door een deskundige jury, met vele jaren aan ervaring. De vakjury bestaat uit DJ’s, organisatoren van feesten, programmeurs van grote tenten/festivals en A&R managers.

Dommelsch en muziek
Dommelsch ondersteunt op verrassende wijze muziek van Nederlandse bodem met een aantal muziekinitiatieven. Naast Dommelsch TWSTd DJ contest verzorgt Dommelsch bijvoorbeeld samen met Radio 538 iedere twee maanden een Dommelsch Live38 concert op Dommelsch locaties verspreid door het hele land. Zie voor meer informatie www.dommelschmuziek.nl.

Meer informatie over Dommelsch TWSTd DJ Contest is te vinden op: www.twstd.nl. De nieuwe contest is al begonnen! Geïnteresseerde DJ’s kunnen hun demo CD opsturen naar TWSTd DJ Café, Dommelsch TWSTd DJ Contest, Weteringschans 157, 1017 SE Amsterdam.