De inschrijving voor de zesde editie van Vinylized is geopend. Ambitieuze dance producers kunnen zich via www.vinylized.net tot dinsdag 1 juni 2010 weer inschrijven voor dé Nederlandse dance producerscompetitie. Een vijftienkoppige jury met zwaargewichten uit de industrie buigt zich in juni over de inschrijvingen en selecteert vijf finalisten. De tracks van deze Final Five worden na mastering bij SAE Institute, in juli op de Vinylized-site geplaatst zodat het publiek kan stemmen op zijn/haar favoriet. De stem van de jury en die van het publiek bepalen uiteindelijk de winnaar van Vinylized 2010. Deze wordt in augustus bekend gemaakt bij Ministry of Beats. De winnende track wordt op 12 inch vinyl uitgebracht en gereleased tijdens het Amsterdam Dance Event 2010.

De jury van Vinylized 2010 bestaat uit Michel de Hey, Laidback Luke, Terry Toner (Electronation), Edwin Diergaarde (Ministry of Beats), Funkerman, Sasja Kooistra (de Volkskrant), Marnix Bal (Loveland), Sjoerd Wynia (AIR), Martijn Mischgofsky (Misc Agency), Estroe, Hidde Pluymert (Melkweg), Maarten van ’t Veld (Stealth Records), Anna Knaup (Anna Agency), Mason en Olaf Boswijk (Trouw).

De competitie wordt dit jaar voor de zesde keer georganiseerd door de GRAP om veelbelovende Nederlandse dance producers de kans te geven hun muziek onder de aandacht te brengen van publiek, media en muziekindustrie. Voorgaande winnaars zijn onder meer Arjuna Schiks, Voidd en Sebastian Sleebos. De tracks van alle voorgaande winnaars zijn te beluisteren op vinylized.net.

Prijzenpakket voor de winnaar:
# De winnende track wordt op 12 inch vinyl en online gereleased. De winnaar kan daarvoor in de studio’s van het SAE Institute zijn track afmixen en masteren;
# Studiotijd en mastering bij SAE Institute;
# Presentatie van de 12 inch van de winnaar tijdens Amsterdam Dance Event;
# ProducersBag van UDG;
# Diverse showcases waaronder TWSTd QNSNGHT.

Prijzenpakket voor de vijf finalisten:
# Vinylized showcase in TWSTd tijdens het Amsterdam Dance Event;
# Workshop over produceren van dance aangeboden door SAE Institute (ook voor vijf runners up);
# Studiotijd aangeboden door SAE Institute voor afmixen en masteren van de ingezonden track met ondersteuning van een engineer;
# UDG CD Tank;
# Diverse showcases.