DJ Fanclub, Amsterdam Dance Event en Paradiso presenteren met trots de eerste editie van de ‘International Golden Gnome Awards’ die tijdens de officiële openingsavond van het Amsterdam Dance Event (ADE) op 20 oktober gaat plaatsvinden.

GNOME SWEET GNOME
Wat in 1995 begon als een grap, met als hoofddoel de humor terug te brengen in de steeds serieuzer wordende uitgaansscène van Amsterdam, is vijftien jaar later dé Nederlandse Awardsceremonie van het nachtleven: de Gouden Kabouters.

De zelfverklaarde ‘Ongelofelijk Onofficiële Oscars van het Nachtleven’ trekt al jaren een indrukwekkende groep fans aan: dj’s, clubeigenaren, producers, muzikanten en festivalorganisatoren die het winnen van een “gouden mannetje” veel serieuzer nemen dan de organisatie ooit had durven dromen. Het jaarlijkse evenement is uitgegroeid tot een hoogtepunt in de agenda’s van veel Nederlandse top-dj’s. Het is niet alleen een prijsuitreiking, maar tevens een avondvullend programma, met vele verrassingen en surprise optredens.

De eerste editie van de International Golden Gnome Awards vindt plaats op de openingsavond van het Amsterdam Dance Event op 20 oktober in Paradiso, te Amsterdam. Het Amsterdam Dance Event is ’s werelds belangrijkste conferentie en showcase festival voor elektronische muziek en vindt dit jaar plaats van 20 tot en met 23 oktober. Het vierdaagse evenement verwacht ruim 100.000 festival- en 2.200 conferentiebezoekers.

NOMINATIES
Verwacht nominaties voor Best Festival, Favourite International DJ en Most Promising New Dutch Talent, maar ook serieuzere (!) categorieën als Sexiest DJ, Fashion Victim of the Year, DJ with the Worst Haircut en Most Lovable Agent.

VORIGE WINNAARS
Enkele Gouden Kabou! ter winnaars uit het verleden zijn onder andere Richie Hawtin (2009), Armin van Buuren (2008), Ricardo Villalobos (2005), Audio Bullys (2003), Underworld (2002) en David Guetta (2001).

STEMMEN
Stemmen zal mogelijk zijn vanaf begin september, dus hou je ogen en oren open en volg de laatste informatie op www.goldengnomeawards.com.

International Golden Gnome Awards
Woensdag 20 oktober 2010
Paradiso, Amsterdam
Aanvang 20:30 uur
Zaal open 20:00 uur
Entree 15 euro (incl. daglidmaatschap)
Gratis toegang voor alle ADE passe-partout houders
Voorverkoop online via www.paradiso.nl