Artiestenbureau Beyond Bookings, geworteld in de nationale en internationale house scene, kondigt aan haar deuren te sluiten vanaf 1 juli. Daarmee komt de vertegenwoordiging van hun dj’s, mc’s en live acts na ruim zes bewogen jaren ten einde. De economische omstandigheden en veranderingen in de dance markt hebben tot dit besluit geleid.

Het bureau stelt de komende maanden alles in het werk om op gestructureerde wijze afscheid te nemen van het personeel, de artiesten en klanten. De financiële situatie van Beyond Bookings is nu nog gezond, maar het bedrijf ziet te weinig groei en opwaartse lijn. Er is dus zeker geen sprake van een faillissement, maar van een eigen, weloverwogen keuze het heft in eigen hand te houden.

De werkzaamheden van het bureau gaan tot juli onverminderd en op volle kracht door. Reeds geplaatste boekingen vinden doorgang zoals overeengekomen en ook nieuwe aanvragen en opties kunnen geplaatst worden. Dat betekent dat ook boekingen van hun artiesten voor evenementen na 1 juli 2010 worden aangenomen; deze worden na die datum netjes overgedragen aan de nieuwe bookers. Alle dj’s, mc’s en live acts zijn vanaf 1 juli vrij in het overstappen naar andere boekingskantoren. Het management tracht voor alle artiesten een nieuw, passend onderkomen te vinden.

Beyond Bookings, opgericht door Anouschka Ehrl en Rogier van Bueren (DJ Roog), opende begin 2005 een kantoor in Hilversum en verhuisde in 2008 naar Amsterdam. Deze week hebben ze alle betrokken partijen ingelicht over hun gezamenlijke besluit. Anouschka Ehrl: “Via deze weg willen we al onze artiesten en personeel nogmaals bedanken voor de jarenlange loyale en geweldige samenwerking. We wensen hen al het goede. Ook bedanken wij alle promoters, locaties, concullega’s en andere relaties voor de prettige samenwerking die we de afgelopen jaren met hen hebben gehad. Wellicht dat de paden in de toekomst weer gaan kruisen.” Voor meer informatie en updates zie: www.beyondbookings.com.