De Nederlandse dj en producer Franky Rizardo pakt binnenkort het vliegtuig naar het land van Nelson Mandela en het WK voetbal 2010. Van 5 juli tot en met 12 juli gaat hij in Zuid-Afrika aan de slag voor SKOP GAT, een unieke campagne van Music Mayday om talentvolle muzikanten een belangrijk podium te bieden. Hij duikt onder meer de studio in om een exclusieve track te maken en geeft daarbij ook workshops. En aangezien Zuid Afrika helemaal in de ban is van het WK voetbal, draait hij ook nog eens op een aantal speciale World Cup parties waaronder het FIFA Fan Fest Park in Soweto.

Het is duidelijk dat Franky Rizardo een inspirerende tijd tegemoet gaat. Via de muzikale campagne ‘vir jong talent in Suid Afrika’ van SKOP GAT zet hij zich voor 100 procent in om een Talent Factory te realiseren bij het pas geopende Cruyff Court in miljoenenstad Johannesburg. Op die manier wordt jong creatief talent uit de Zuid-Afrikaanse townships gestimuleerd om hun dromen na te jagen. Dit doet hij samen met een aantal andere Nederlandse artiesten, waaronder Blaxtar, Dennis, Typhoon en Giovanca.

In Zuid-Afrika duikt Franky Rizardo de studio in met de lokale muzikant RJ Benjamin. Samen maken zij een track waarvan de opbrengst volledig naar het speciale muzikale project gaat. Natuurlijk mag een videoclip niet ontbreken. Daarom gaat Franky ook met een camerateam op stap om zijn belevenissen in Zuid-Afrika vast te leggen.

De track en clip worden op 22 oktober voor het eerst in Nederland gepresenteerd tijdens het Amsterdam Dance Event. De track is vanaf dan voor 0,99 euro te downloaden via de site www.skopgat.nl en iTunes. De opbrengst gaat volledig naar het muzikale project.

Franky Rizardo gaat met dit project een nieuwe fase tegemoet in zijn carrière. Natuurlijk wil hij al zijn ervaringen in Zuid-Afrika en de rest van de wereld maar al te graag delen met zijn fans. SMS ‘FRANKY AAN’ naar 5757 en wordt nu sms-volger. Voor 1,50 euro per bericht stuurt hij je elke maand een persoonlijk bericht. En natuurlijk komt ook deze opbrengst volledig ten goede aan de talent factory in Johannesburg.

Maar Franky houdt het niet alleen bij zijn Afrikaanse studiowerk. Met speciale workshops geeft hij lokale jongeren de kans om hun dj-skills verder te ontwikkelen. Natuurlijk mag hij niet in de line-up´s ontbreken van een aantal WK-parties. Dat belooft wat!

Franky Rizardo staat in ieder geval te trappelen om mee te doen aan dit unieke project. Voor meer info check www.skopgat.nl & www.frankyrizardo.com.