Op donderdag 21 oktober staat Steven Ellison, beter bekend als Flying Lotus, tijdens het Amsterdam Dance Event in de Melkweg. Flying Lotus zal de Melkweg aan doen met een live show. De voorverkoop start zaterdag 31 juli via Ticketservice Nederland.

Steven Ellison, beter bekend als Flying Lotus, wordt geboren in Winneka, Californië. Hij werd gegrepen door de spannende geluiden van arcade games en noemt zichzelf dan ook van de ‘Nintendo generation’. Met remixes voor grote namen als Kanye West is Flying Lotus een wereldwijd gerespecteerde eclectic hiphop beatmaker/dj/producer. Over Flying Lotus kan zeker gezegd worden dat hij een van de vaandeldragers is van de instrumentale hiphop en onderdeel van de vernieuwde beatstroming.

In 2007 tekende hij bij het bekende Warp Records waarna hij na de Reset EP met het vorig jaar verschenen Los Angeles uitkwam. Afgelopen mei werd, op hetzelfde toonaangevende label, het tweede album ‘Cosmogramma’ uitgebracht.

Het voorprogramma wordt verzorgd door de jonge Oostenrijker Dorian Concept.

Meer informatie via www.melkweg.nl.