Inmiddels is het een vaste waarde tijdens het Amsterdam Dance Event. De Evotions- weekender van MINUS en Cocoon. Drie jaar terug was de aftrap met Richie Hawtin’s legendarische Contakt-show en sindsdien is dit weekend vol technogeweld en natuurlijk Sven Vath en Richie Hawtin zelf onlosmakelijk verbonden aan het ADE. Wat maakt het nou zou bijzonder? Sven en Richie geven altijd net dat beetje meer. In hun sets, in de show, eigenlijk in de aandacht voor alles. Het ADE is namelijk de plek om Amsterdam en de rest van de wereld te tonen waar Cocoon en MINUS de populariteit van het publiek (jullie!) aan hebben te danken en dat publiek op hun beurt weer te bedanken. En dit jaar wordt er wederom groots uitgepakt in de Powerzone. Meemaken is erbij zijn. Vrijdag 22 en zaterdag 23 oktober.

Minus – vrijdag 22 oktober
De MINUS-night van vorig jaar was er 1 voor in de boeken. Richie was niet weg te slaan achter de draaitafels, gaf na sluitingstijd een toegift van een uur en brak de tent samen met een uitzinnige crowd volledig af. Tja, dat schept natuurlijk verwachtingen en die zijn er vervolgens om overtroffen te worden. Dus de MINUS-familie doet het dit jaar niet voor minder en Richie komt met een mooie en zorgvuldig door hemzelf samengestelde delegatie naar het ADE. Wij stellen ze graag kort aan jullie voor:

Richie Hawtin
Magda
Marc Houle
Gaiser
Clickbox
Ambivalent
Fabrizio Maurizi

Cocoon – zaterdag 23 oktober
Vanzelfsprekend dient een feest goed gevierd te worden, maar voor Sven en Cocoon is het dit jaar een bijzonder ADE. Cocoon goes Amsterdam komt dit jaar voor het vijfde achtereenvolgende jaar naar de hoofdstad en dat dient extra kracht bijgezet te worden. Zoiets hoef je onze Duitse vrinden niet twee keer te zeggen. ‘Party Animals’ is het thema van Cocoon Ibiza en dat wordt op traditionele wijze afgesloten op het ADE. Met als belangrijkste feestbeest natuurlijk Der Meister zelf met in zijn kielzog de mannen van Extrawelt, Cassy, Chris Tietjen en iemand die nu al één van de beste albums van 2010 maakte: niemand minder dan Guillaume & the Coutu Dumonts.

De verantwoordelijkheid voor het feestgedruis in zaal 2 wordt ook dit jaar weer in handen gelegd van het Amsterdamse agency We Are E. Met optredens van Darko Esser, Rauwkost LIVE, Joey Daniel, Loops LIVE, Olivier Weiter en Johanna Mercker zal We Are E voor eens en voor altijd duidelijk maken waar zij hun naam aan te danken hebben.

Line-up:

Sven Vath
Extrawelt
Cassy
Chris Tietjen
Guillaume & the Coutu Dumonts –Live-
VJ: Stivo
Darko Esser
Olivier Weiter
Rauwkost – Live-
Joey Daniel
Johanna Mercker
Loops – Live-

Tickets: Kaarten voor MINUS en Cocoon zijn vanaf nu te koop via www.evotions.nl. Voor snelle beslissers zijn er Early Bird tickets te koop voor 22,50 Euro. Hierna betaal je 27,50 Euro. Verwacht wordt dat beide avonden in voorverkoop uitverkocht gaat, dus wees er snel bij.