Adam Beyer, Josh Wink, Ida Engberg, Shlomi Aber, D’Julz, Kink Live, Cari Lekebusch, Alan Fitzpatrick, Terry Toner, Jesse Rose, Riva Starr, Round Table Knights, Zombie Disco Squad, Oliver $, Marc Romboy, Stephan Bodzin (live), Gorge, Robert Babicz (live), Rodriguez Jr. (live), Spirit Catcher (live), Oliver Huntemann, Super Flu, Nicolas Masseyeff, Andreas Henneberg, André Winter (live) en vele anderen staan tijdens het Amsterdam Dance Event op één van de Electronation events!

Op 20 october zal het Amsterdam Dance Event onze hoofdstad voor alweer de 15e maal aandoen en het publiek trakteren op een breed scala van het laatste wat er te krijgen is op het vlak van elektronische muziek. Het ADE heeft de beste shows en optredens door internationale en nationale artiesten en bands.

Electronation events mag hierbij uiteraard niet ontbreken, en zal genadeloos toeslaan met ongekende line ups, vette locaties en zinderende avonden met afterparties tot 8 uur! Precies zoals je van de eigenwijze organisatie, die 24 juli haar 8 jarig bestaan vierde, gewend bent dus.

Woensdag 20 oktober: Drumcode meets 15 years of OVUM
Op woensdag 20 oktober zal Electronation voor het eerst in de AIR neerstrijken. Op deze première in de heetste hotspot van de hoofdstad wordt er uitgepakt met een Drumcode meets 15 years of OVUM avond! Het Drumcode label van Adam Beyer, check www.drumcode.se, richtte Adam na zijn releases Drumcode 1 en Drumcode 2 in 1996 op. Sinds toen werden er platen uitgebracht die nu regelrechte classics zijn geworden.

Dit geldt ook voor het label van Josh Wink: OVUM (www.ovum-rec.com). Wink is sinds 1990 één van ’s werelds meest gevraagde dj’s en na een groot aantal succesvolle releases op het New Yorkse label Strictly Rhythm, start hij in 1994 met partner King Britt het independent label OVUM. Higher State of Consiousness werd de grootste kraker tot nu toe.

Dit kan dus met recht uniek worden genoemd: twee van de meest vooraanstaande techno labels onder één dak in één van de beste clubs van het land. Op deze ADE openingsavond kan je genieten van een duizelingwekkende line up die je zelden in een club tegen komt. Naast Adam Beyer & Josh Wink zijn namelijk ook Ida Engberg, Shlomi Aber, D’Julz, Kink (live), Cari Lekebusch, Alan Fitzpatrick en Terry Toner aanwezig! Dit betekent van 23.00 – 05.00 knallen op een unieke avond waarbij twee van de bekendste internationale dance labels samen voor legendarische momenten zullen zorgen.

Donderdag 21 oktober: Re:play – Five Years Of Made To Play Tour + afterparty tot 07.00

Even bijslapen en de dan dag erop naar Amsterdam’s nieuwste hotspot: BC12! In de Boom Chicago dus aan het Leidseplein, die deze avond omgebouwd is tot rave hol. Hier slaat de Re:play – Five Years Of Made To Play Tour toe met een electronisch gekkenhuis! Dit label is zo heet als een rode peper in de Sahara, de rauwe en bonkige fidget sounds veroveren de wereld op dit moment.

In de grote zaal staan labelbaas Jesse Rose, Riva Starr, Round Table Knights, Zombie Disco Squad en Oliver $ voor je klaar om onder begeleiding van de beelden van Vj AlexEtJeremy een kneiter van een avond te bezorgen. Alsof dit nog niet genoeg is kan je in de tweede zaal los op de boys van Boycott. Zoals ze het zelf zeggen: Hello punk. No Bullshit, no struggles over appearances, no complicated visuals, no bitching bouncers, no concept, just move your shit. This is the gospel of Boycott. Recht voor je raap dus met Guerilla Speakers, Homework, The Hey-Kids en Pocket Lipps. Na dit muzikale geweld is je een dagje rust gegund, maar niet voor lang… want er is een after tot 07.00 gepland! En die is, heel makkelijk, in het zelfde pand te vinden.

Zaterdag 23 oktober: Systematic Recordings A.D.E. Special + afterparty tot 08.00
Marc Romboy en zijn posse komen de BC12 op zijn kop zetten op zaterdag! Marc gaat zelf een back2back set weggeven met Stephan Bodzin, Gorge is dabei, Electronation resident Terry Toner mag niet ontbreken en de ongeëvenaarde producers Robert Babicz, Rodriguez Jr. en Spirit Catcher gaan alle drie een dijk van een live set weggeven, net als de uit Bulgarije afkomstige Kink. Vj AlexEtJeremy plakt het boeltje bij elkaar op een megascherm. Over plakken gesproken: in de intieme bovenzaal van BC12 kan je naar hartelust blijven plakken, de hele avond! Hier zorgen rebels Jaime Frias, Kleine Raver, KlapSandwich, Bobby Andrews en Le Point wel voor. Enneh… het feest gaat door tot 08.00 uur!

Zaterdag 23 oktober: Electronation & Plantage 13 present Herzblut, Ideal Audio & Monaberry ADE Special
Ook om de hoek bij BC12/Boom Chicago gaat er wat moois gebeuren tijdens het ADE. De labels Herzblut, Ideal Audio en Monaberry slaan de handen ineen een bouwen een klapper van een fuif. Stephan Bodzin gaat hier live en bezoekers van Dance Valley 2010 weten wat dat betekent: een bizarre set met een indrukwekkende midiset en veel effects. Geen saaie laptop sset dus! Ook André Winter zal laten zien dat ‘live’ meer is dan een laptop en wat controllers. Dj sets zijn er van Oliver Huntemann, Super Flu, Nicolas Masseyeff en Andreas Henneberg. De tweede zaal wordt gehost door Manual Records, met acts en dj’s als Commu, Examine, Francesco Pico, Giorgos Gatzigristos, James Nidecker, Paul Hazendonk, Qbical en Tundra. Dit alles duurt tot 05.00 uur daarna feesten we door in de BC12/Boom Chicago tot 08.00 uur.

Kortom, maar liefst vier Electronation events tijdens het ADE, met de beste nationale en internationale artiesten op het gebied van house, techno, techhouse, electro en electonica. Inclusief afterparties die tot diep in de ochtend doorgaan, zoals je gewend bent van de eigenwijze dance organisatie. Met dit soort ADE avonden wordt maar weer eens bewezen dat Amsterdam dé dance hoofdstad van de wereld is. Voorverkoop en informatie via www.electronation.nl.