Als onderdeel van het Amsterdam Dance Event (ADE), ’s werelds meest toonaangevende conferentie en festival voor elektronische muziek, wordt op zaterdag 23 oktober voor de zesde keer ADE Next georganiseerd. Met een uitgebreid programma, dat is toegespitst op de volgende generatie DJ’s en producers, gaat ADE Next in op alle facetten van een succesvolle carrière in de elektronische muziek. Dit jaar werken onder andere Paul van Dyk (DE), Chuckie (NL), Todd Terry (US), Gomes (NL), Jeff Mills (US), M.A.N.D.Y (DE), Dave Clarke (GB), Showtek (NL) en Shinedoe (NL) aan het programma mee.

Informatie, inspiratie en een uitgebreid netwerk aan experts vanuit de hele wereld; dat zijn de kernelementen waar het tijdens ADE Next om draait. Onderwerpen die in het programma aan bod komen zijn onder meer het belang van auteursrechten, hoe men social communities in kan zetten bij promotie en hoe het organiseren van evenementen bij kan dragen aan een eigen carrière.

Naast alle bovengenoemde artiesten zijn Tommie Sunshine (US), Warren Fellow (NL), Quintino (NL), Don Diablo (NL), Promo (NL), Andre Ettema (NL), Olav Basoski (NL), Ruff&Jam (BE) en vele anderen professionals aanwezig om kennis te delen.

“Met ADE Next proberen we een hand uit te reiken aan DJ’s en producers die artistiek goed op weg zijn, maar nog advies in de goede richting nodig hebben”, zegt Richard Zijlma, organisator van het Amsterdam Dance Event.

Een belangrijk aspect van ADE Next is het delen van muziek en het krijgen van professionele feedback. De hele dag kunnen bezoekers eigen materiaal laten luisteren aan A&R managers van platenmaatschappijen, programmeurs van festivals of poppodia en natuurlijk artiesten. Ook kan men eigen materiaal inschrijven voor het jaarlijkse ‘Demolition panel’, in samenwerking met Soundcloud, waar onder leiding van Dave Clarke (GB) tracks publiekelijk worden beoordeeld en de winnaar met een mooi prijzenpakket naar huis gaat, onder andere een mastersessie bij SAE. Verder is er dit jaar een speciale competitie opgezet met Letsmix.com waar men een mix met eigen materiaal kan uploaden en een exclusief optreden tijdens het ADE kan winnen.

Uiteraard krijgt ook het technische aspect van elektronische muziek veel aandacht. In een serie ‘labs’ behandelen top artiesten technische vragen over softwarepaketten als Cubase, Abelton, Reason en Logic. Naast het behandelen van specifieke, technische vragen, speelt de interactie met alle bezoekers een belangrijk rol. Als klapstuk is hier een demonstratie met de Töken Experience, the future of DJing. Interface Magazine neemt de programmering van één zaal voor haar rekening met Ipad als controller, Furrr&Hazendonk (NL) op Traktor en Morgan Page (US) op de nieuwste A&H Xone mixer.

Kaarten voor ADE Next kosten 15 Euro en zijn verkrijgbaar via de website van ADE Next. ADE Next wordt georganiseerd door Stichting Amsterdam Dance Event, een initiatief van Buma, in samenwerking met Interface Magazine, Letsmix, SAE, SENA, Soundcloud, Vinylized en VSB Fonds.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website: www.amsterdam-dance-event.nl/ade-next.