ADE 2010 heeft met Inter Lab Sessions een nieuw paradepaardje aangetrokken. Met de Pure Liner als high tech drijvend decor is er voor het eerste jaar een programma van uitzonderlijk hoog en divers internationaal niveau samengesteld. Inter Lab Sessions heeft zich ten doel gesteld om artiesten, producers, labels en andere betrokken partijen in de hedendaagse elektronische muziekbranche strategisch te vertegenwoordigen tijdens de wereldwijd georganiseerde conferenties. De opzet lijkt op voorhand al te gaan slagen wanneer namen zoals o.a. Sasha, James Zabiela, Rhadoo, Mirko Loko, DJ Pierre, Joey Beltram, James Ruskin, Pan-Pot, Tony Rohr, Sebo K, Rino Cerrone en Joachim het affiche kleuren.

Donderdag 21 oktober heeft ILS met een eerste officiële showcase van Londens Excession Agency een bijzondere openingsparty in handen. Het boekingskantoor van DJ Icoon Sasha vaardigt een programma af dat je zelden op één avond aan zult treffen. Slechts 600 gelukkigen zullen getuige zijn van een samenspel tussen: Sasha, James Zabiela, Nick Warren, Danny Howells, Robert Babicz en 16 Bit Lolitas. De avond is in de voorverkoop al uitverkocht en er zullen nog slechts enkele kaarten beschikbaar komen.

De Pure Liner is nog maar net uitgevaren wanneer de tweede avond alweer voor de nodige deining doet zorgen. Op vrijdagavond 22 oktober Tijdens I.AM [now] @ The Eastern Block laten overwegend Oost Europese artiesten zien dat er in de elektronische muziekwereld nog een hoop mensen liggen te slapen. Nederland heeft al kennis kunnen maken met bVoice & Anrilov uit Moscow, maar nog niet met stadsgenoten Grad vs Rust, die onlangs op het Kazantip Festival nog garant stonden voor wereldsets. Daarnaast kun je tijdens deze avond genieten van gastoptredens van de A:rpia:r wonderboys Rhadoo en El Cezere uit Roemenie en Cadenza’s eigen Mirko Loko uit Zwitserland en Felipe Venegas uit Santiago de Chile die voor deze gelegenheid zijn nieuwe live set presenteert.

Dit aangevuld met de residents Abelle & Bkpr van Moscow’s beste club Arma 17 en het naar Los Angeles geëmigreerde trio Droog beloofd deze Eastern Block vrijdagnacht muzikaal rotsvast te staan binnen de brandingen van ADE, kortom je word op je wenken bediend als je op zoek bent naar een nieuwe sound.

Op zaterdag 23 oktober is het inmiddels bloedheet geworden in de machinekamer. Vanaf 20:00 tot 22:00 uur presenteert SMFM haar videoclip ‘Twisted’ aan het grote publiek doormiddel van een persconferentie voor pers en publiek. SMFM bestaat uit het duo Fab Morvan, beter bekend van het wereldbekende eighties popduo Milli Vanilli en producer Sean McCaff.

Direct na deze persconferentie zullen de touwtjes in handen worden genomen door DJ Pierre en collega’s tijdens de Afro Acid / Parque Xtremo label night waar men een brede mix van opbouwende stijlen kan verwachten met als speerpunten, Detroit, Tech house en Techno. Dit thema wordt nog maar eens versterkt met optredens van helden als Joey Beltram, James Ruskin, Gene Farris (special techno set), Angel Alanis vs Adam Jay, Rulex, DJ Tempo en Antwerps DJ Prinz, wederom een aanbod aan internationale artiesten die er niet om liegen.

Op zondag 24 oktober sluiten we ADE af met een laatste niet te missen 14 uur durende middag, avond en nacht waarbij Het alom gerespecteerde platenlabel Sound Architecture, en het Berlijnse Mobilee Records en Bookings iswm het recent opgerichte Twig Bookings de handen ineenslaan voor een heerlijke middag inclusief dagtochtje over de Amsterdamse Wateren. Het rijtje internationale artiesten word voor deze middag officieel al uitgebreid met namen als uitgebreid met Ali Kuru, Joachim, Bas Struik, Tony Rohr, Joseph Capriati, Rino Cerrone, Hector, And.id, Sebo K en Pan-Pot en wie weet zijn er nog verassingen, Kortom dit wordt pas echt een potje ADE stoom afblazen.

Tickets zijn te verkrijgen via Paylogic en Resident Advisor. Houdt de diverse websites goed in de gaten voor het definitieve vaarschema. De Pure Liner ligt tijdens ADE aan de Piet Heijnkade 27, voor het Bimhuis, op slechts 5 minuten lopen vanaf Amsterdam Centraal.

Meer informatie via www.interlabsessions.com.