Het Vrijbuiters Go Berlin Underground Festival is alweer aan haar derde jaargang toe. En hoe. Op zaterdag 23 oktober staat er een 12-uur durende marathonsessie op het affiche in het avontuurlijke pand van Studio K. VGBU Fest heeft zich de afgelopen 2 edities bewezen als het pareltje binnen de ADE programmering en heeft wederom kosten nog moeite gespaard voor een wervelend programma. In de killer-line-up staat verdeeld over 4 zalen een keur aan Berlijnse, Roemeense en Hollandse artiesten voor een instant klassiek indoor festival!

Na vier tot de nok toe uitverkochte edities maakt het personeel van Studio K in Amsterdam-Oost zich alweer langzaam op voor een nachtje door alle grenzen heenbreken. Want een pittige nacht gaat het zeker en vast worden. De deuren van het pand gaan dit jaar om 23.00 uur open om pas 12 uur later weer dicht te gaan.

VGBU wordt georganiseerd door Vrijbuiters en Lofarmedia. Beide organisaties staan bekend om hun vooruitstrevende programmeringen. Voor de ADE 2010 editie is er weer een prachtig muzikaal blik aan artiesten opengetrokken.

De grote zaal staat dit keer in het teken van een samenwerking tussen Vrijbuiters en het Roemeense label A:RPIA:R. Dit illustere label blinkt uit in haar undergroundhouding, zo zijn ze media-schuw, komen alle releases alleen op vinyl uit en is er nauwelijks een dj-set online te vinden. Toch draaien de mannen van het label in alle vette clubs ter wereld en worden ze gezien als ster-dj’s. De Roemeense afvaardiging bestaat uit Petre Inspirescu ook wel bekend als Pedro, onderdeel van het rijtje Raresh, Rhadoo, Pedro. De andere afgezant is Praslea, deze jonge artiest stond in april ook in Studio K en bleek een dj van wereldniveau te zijn. Andere namen in de grote zaal zijn residents Reiss en Freddy Spool en de Amsterdamse artiest ONNO die net getekend is op Get Physical en Remote Area.

In de Berlin Underground zaal ligt het accent op sexy & psychedelische techno middels een Duits onderonsje. Zip & Maayan Nidam, beiden verbonden aan het vermaarde Berlijnse label Perlon, staan bekend om hun volwassen, ontwikkelde, en vooral uiterst dansbare sound. Het staat vast dat de VGBU bezoeker tijdens het ochtengloren een flinke veeg uit de Oost-duitse pan gaat krijgen. David Labeij en Makcim & Managemend nemen het live gedeelte van de avond voor hun rekening; beide acts zijn kernwaarden binnen de internationale en lokale music-scene, en hebben voorheen menige Berlin Underground editie gerockt. Met de oncompromisloze narcotische sounds van hekkensluiters en Berlin Underground grondleggers Frodo & Pep is de techno-cirkel dan weer helemaal rond.

Maar er is meer. Zo staat de benedenverdieping in het teken van Disco-Madness. Sven & Tettero, A.Hunter en Zender beroeren hier de decks. De bioscoop zal ook de gehele nacht open zijn met een speciaal aangepast nacht-programma. En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Zaterdag 23 oktober ADE 2010, de opmaak voor: 12 uur lang klinkklare elektronische dansmuziek, onder het motto: full-power-no-shower-after-hour!

Vrijbuiters Go Berlin Underground ADE Indoor Festival
Studio K Amsterdam
23 oktober 2010

Zaal 1:
Petre Inspirescu a.k.a. Pedro (RO), Praslea (RO), Onno, Reiss, Freddy Spool

Zaal 2:
Zip (DE), Maayan Nidam a.k.a Miss Fitz (DE), David Labeij LIVE, Makcim & Managemend LIVE, Frodo, Pep

Zaal 3:
Sven & Tettero, A. Hunter, Zender

Zaal 4:
Cinematics & multimedia

+ Frank & Larry – deco captains
+ Wonderboys vs Teyega – visuals

23.00 – 11.00 / vvk € 17,99
www.vrijbuitersgoberlinunderground.nl