Tijdens het Amsterdam Dance Event wordt de nieuwste hotspot van het Amsterdamse nachtleven op zaterdag 23 oktober veroverd door één van de grootste namen uit de Duitse muziekindustrie. Marc Romboy host samen met Electronation zijn jaarlijkse ADE-showcase in Boom Chicago, inmiddels beter bekend als club BC12. Vanwege de uiteenlopende line up, met onder meer vier live optredens, kan deze avond nu al worden bestempeld als een van de meest verrassende showcases van ADE 2010.

Marc Romboy & Stephan Bodzin
In de main room zijn de verwachtingen hooggespannen. Gastheer Marc Romboy zet namelijk een exclusieve back2back set neer met technopionier Stephan Bodzin. De twee legendes kennen elkaar uit de Duitse technoscene. De mannen hebben de handen onlangs ineen geslagen en zijn bezig met hun unieke project Luna, waarbij Best of Both Worlds wordt samengesmolten. Luna zal begin 2011 uitkomen, deze avond geven ze alvast een exclusieve preview.

Electronation
Electronation host dit jaar maar liefst vijf feesten tijdens ADE. Ook al heeft de succesvolle organisatie inmiddels veel Europese partycapitals aangedaan, de Amsterdamse roots zullen nooit worden verloochend. Electronation resident en lid van de Systematic familie Terry Toner zal een aantal thuiswedstrijden spelen tijdens dit internationale muzikale spektakel. Terry heeft dit jaar nog twee mooie compilatie albums Musica Balearica uitgebracht op het Duitse label en zal de avond dan ook waardig afsluiten met zijn onvervalste melodieuze klanken.

Systematic Recordings

Marc Romboy is niet alleen een groot artiest. Hij is ook de drijvende kracht achter zijn label Systematic Recordings. Met succesvolle releases van bijzondere artiesten en een wereldwijd goedbeluisterde radioshow, heeft hij zijn label op de kaart gezet. Deze ADE-special staat helemaal in het teken van zijn label. Naast de back2back-sessie van Marc Romboy en Stephan Bodzin staan in de main room maar liefst vier live performances geprogrammeerd, die allemaal een speciale link hebben met Systematic. Landgenoot Robert Babicz bijvoorbeeld, een legendarische dj en producer. Zijn laatste album is gerecenseerd als ‘a Marriage of Organic Groove and Glistening Electronic Melodies’. Maar ook Rodriguez Jr., dé man van het moment, is speciaal voor deze ADE-special geboekt. Hij verrast het internationale publiek met zeer diverse sounds, uiteenlopend van pop tot techno. Daarnaast geven onze zuiderburen van Spirit Catcher BC12 extra schwung met ! hun kosmische future disco. En de laatste live performer is de Bulgaarse trots KiNK, die volgens velen ook een grote toekomst voor zich heeft. De Systematic afvaardiging is helemaal compleet met DJ Gorge, die bekend staat om zijn mooie diepe sets.

Plak
De small room zal deze avond worden gehost door de Amsterdamse organisatie Plak. Zij nemen een aantal nieuwe locale talenten mee naar Boom Chicago, zoals Bobby Andrews, De Kleine Raver, Jaime Frias, KlapSandwich en Le Point. Oftewel een zeer plakkerige bende.

Afterparty
Niet alleen de killer line up maakt deze Systematic label avond een essentieel bezoek waard, er wordt ook een officieuze afterparty aan gekoppeld. De deuren sluiten pas om 8.00 uur in de morgen. Daarmee laat Amsterdam de internationale clubwereld zien dat er in ons kikkerlandje tot vroeg in de ochtend kan worden doorgefeest.

ADE 2010: Electronation presents Systematic Recordings Special
Line Up: Marc Romboy VS Stephan Bodzin, Gorge, Terry Toner, Robert Babicz Live, Rodriguez Jr. Live, Spirit Catcher Live, KiNK Live en VJ AlexEtJeremy
2nd Room hosted by Plak: Jaime Frias, Kleine Raver, KlapSandwich, Bobby Andrews en Le Point
Datum: zaterdag 23 oktober
Tijd: 23.30-08.00 uur
Locatie: Boom Chicago/BC12, Leidseplein 12, Amsterdam
VVK + Deur: 15,- / 10,- (na 04.30 uur)
VVK adressen: www.electronation.nl