Op 22 oktober 2010 staat AIR tijdens het Amsterdam Dance Event in het teken van de Nederlandse house helden Sunnery James & Ryan Marciano en hun genodigden. Het Britse duo Copyright en jong Zweeds talent AN21 zullen naast Sunnery en Ryan de grote zaal van de nieuwe Amsterdamse nachtclub AIR laten zien wat ze waard zijn. De avond zal ‘live’ vanuit AIR worden verslagen door Giel Beelen en uitgezonden worden op 3FM en Nederland 3.

Het gaat waanzinnig goed met de carrière van de twee headliners Sunnery James & Ryan Marciano. Afgelopen zomer stonden de heren een aantal keer in de Pacha op Ibiza tijdens de avonden van de Swedish House Mafia en maakten ze op geheel eigen en overweldigende wijze indruk tijdens Sensation in de Amsterdam ArenA. Recentelijk verschenen er twee knallers van tracks (‘Snitch’ & ‘Traffic Jam’) op het label Size Records van Steve Angello. Redenen genoeg voor AIR om deze heren een eigen avond te laten hosten tijdens het Amsterdam Dance Event en de wereldwijde dancescene te laten zien waarom deze twee heren zo hot zijn.

Het Britse en altijd in Adidas geklede duo Copyright, bestaande uit Sam Holt en Gavin Mill, staat bekend om hun vocal house met gospel en Afro invloeden. De twee brachten in het verleden al verschillende tracks uit op befaamde labels als Defected en King Street Sounds. Ook bezitten ze een eigen house en funky garagelabel genaamd Copyright Recordings. Hun muziek is wereldwijd bekend en om deze reden heeft Copyright, dat al meer dan een decennia mee gaat, op ongeveer alle plekken in de wereld al succesvol mogen optreden. Nu is Amsterdam dus aan de beurt en zullen de twee laten horen waar ze vandaag komen, waar ze geweest zijn en waar ze naar toe gaan op het gebied van housemuziek.

Antoine Josefsson, in de housescene beter bekend als AN21 en het kleine talentvolle broertje van Swedish House Mafia-lid Steve Angello, zal speciaal voor deze avond tijdens ADE naar Amsterdam komen. AN21 staat bekend om zijn voorliefde voor lange sets waarin hij zeer breed mag draaien; van deep en groovy house, tot sexy tech-house tot aan techno. De Zweedse AN21 heeft veel geleerd van Steve Angello en Sebastian Ingrosso (vriend van de familie), en ziet hen als zijn letterlijke en spirituele muziekbroeders, wat terug te horen is in zijn sound. Inmiddels kan hij aardig op eigen benen staan en heeft hij verschillende eigen avonden in de beste clubs in Zweden. Onlangs maakte AN21 nog een remix voor Basement Jaxx (‘Raindrops’) en bracht hij samen met zijn broer twee tracks uit op het label Size Records. Met nog geen twintig jaar oud pretendeert hij altijd het tegenovergestelde te willen spelen van wat men van hem verwacht. Bezoekers van deze avond zullen dus tot aan 22 oktober in spanning moeten afwachten om er achter te komen wat AN21 dit keer voor hen in petto heeft.

Naast Copyright en AN21 hebben Sunnery James & Ryan Marciano een aantal talenten en vrienden uitgenodigd om hen te vergezellen tijdens ADE. Jaz Von D heeft de eer om de avond te mogen openen in de grote zaal. In de kleine, onlangs officieel geopende zaal van AIR, zullen Firebeatz, Groovenatics, Genairo Nvilla en Sandro Silva de bezoekers op alle mogelijke manieren laten zien wat ze in huis hebben. Alle artiesten zullen deze avond tijdens ADE tot een legendarische belevenis maken voor iedere liefhebber van housemuziek.

ADE Special: Sunnery James & Ryan Marciano invite…
Locatie: AIR
Adres: Amstelstraat 24, Amsterdam
Tijd: 23:00 – 05:00 uur

Line-up:

AIR 1 Sunnery James & Ryan Marciano
Copyright
AN21
Jaz von D

AIR 2
Firebeatz Groovenatics
Genairo Nvilla
Sandro Silva

Tickets: 15,- verkrijgbaar via www.AIR.nl.