Over vier weken barst het los. ‘s Werelds grootste club festival en belangrijkste muziekconferentie voor elektronische muziek: Amsterdam Dance Event. Met de absolute wereldtop aan artiesten beloofd het een topeditie te worden.

Little Buddha Amsterdam host dit jaar 3 spectaculaire clubavonden op een rij. Het befaamde restaurant met loungegedeelte wordt van 20 tot en met 22 oktober getransformeerd tot venue voor de nieuwste elektronische muziek.

Best Bar Team 2011
De kaartverkoop van Amsterdam Dance Event bij Little Buddha Amsterdam begint al op volle toeren te draaien. En dat is niet vreemd, want behalve een fantastisch programma, heeft Little Buddha Amsterdam het beste barteam van Nederland. Zo bleek onlangs uit een landelijk competitie van Cointreau waar het barteam werd beoordeeld op creativiteit, originaliteit en kwaliteit. Little Buddha Amsterdam werd bekroond tot Best Bar Team 2011.

Internationale allure
Tijdens Amsterdam Dance Event zijn er meer dan 700 acts en 165 evenementen, verdeeld over 44 locaties. Dus de keuze is reuze. Maar voor een avond met internationale allure is er maar één optie: Little Buddha Amsterdam. Dit kleine zusje van de wereldberoemde Buddha Bar in Parijs presenteert top DJ’s en live acts, zoals niemand minder dan Kenny Dope; de andere helft van het befaamde Masters at Work en de Engelse legende Joey Negro. Een ultieme mix van New Yorkse en Londense authentieke house door twee grootmachten. Maar ook internationale grootheden van Nederlandse bodem als Candy Dulfer en Hardsoul geven een optreden weg.

Unieke VIP arrangementen
Naast de reguliere toegangskaarten zijn er ook VIP kaarten van Little Buddha verkrijgbaar. Hiermee heb je toegang tot het speciale VIP balkon, met eigen bar, krijg je een glas Moët & Chandon champagne en is er ruimte voor table service. Wil je super VIP? Reserveer dan een “Be The Ultimate VIP” booth voor 20 personen van Moët & Chandon, Belvedere of Dom Pérignon. Met vier flessen van het betreffende merk, hapjes en privébediening, weet je zeker dat je niks te kort zal komen. De ultieme beleving!

Expositie
Om de Deephouse avonden in Little Buddha nog wat extra lading te geven, toont Jos Kottmann tijdens Amsterdam Dance Event een foto-expositie met portretten van housepioniers van wereldformaat. Onder andere Louie Vega, Kerri Chandler, Joe Clausell, Kenny Dope en Dennis Ferrer werden allemaal vereeuwigd door de Rotterdamse fotograaf. www.joskottmann.com.

Programmering:

Donderdag 20 oktober
DEEPHEAT, 23.00 – 05.00 uur.
HARDSOUL ft MITCH CROWN, MAVIS ACQUAH, GLENN HELDER & special guest CANDY DULFER, DJ CHUS & DAVID PENN, ROOG, GREG VAN BUEREN, SIMON DUNMORE, COPYRIGHT, BASS KLEPH & TIMOTHY WATT

Vrijdag 21 oktober
SOUL HEAVEN, 23.00 – 05.00 uur.
KENNY DOPE, JOEY NEGRO, RISKSOUNDSYSTEM, NEIL PIERCE & A VERY SPECIAL SUPRISE ACT FROM THE USA

Zaterdag 22 oktober
THE LITTLE BUDDHA AMSTERDAM EXPERIENCE, 23.00 – 05.00 uur.
KAREEM RAIHANI, BABA ROBIJN, KASPER KWANT, POLYESTA, KATYA GABELI (live viool), MARTIJN JACOBS (live percussie) & BRAM VULPEN