Met een klapper van een festivalseizoen achter de rug blikt GZG alweer vooruit naar het Amsterdam Dance Event (ADE). Op donderdag 20 oktober strijkt het GZG circus neer in de Undercurrent met een zorgvuldig geselecteerde dwarsdoorsnede van de Amsterdamse sound. Niemand minder dan 2000 and One, Dimitri, Juan Sanchez, Rauwkost, Mirella Kroes en natuurlijk De Man Zonder Schaduw verschijnen ten tonele voor een hoofdstedelijk onderonsje van wereldformaat.

Zoals je van De Gasten kan verwachten, pakken zij het net even iets anders aan en presenteren zij tegenover het internationale ADE-geweld een monumentale line-up van vaderlandse bodem, onder het motto ‘Amsterdam’s Finest’. Al deze lokale helden hebben hun eigen stempel gedrukt op de (inter-)nationale scene. Van kopstukken als Remote Areabaas 2000 And One en godfather der Vaderlandse house Dimitri tot internationaal doorbrekende live-act Rauwkost. En van Format-organisator Juan Sanchez en GZG-coryfee De Man Zonder Schaduw tot opkomend technotalent Mirella Kroes. Allemaal hebben zij zich de afgelopen jaren onderscheiden als smaakmakers van de Amsterdamse nacht.

De reden voor deze showcase is simpel, aldus GZG organisator Bardo Roodnat: “Het ADE wordt voornamelijk gedomineerd door buitenlandse showcases, wat natuurlijk enorm leuk is voor de stad. Maar wij vonden dat degenen die de Amsterdamse scene all year round levend houden daardoor op de tweede plaats kwamen.” Vandaar deze dwarsdoorsnede van de Amsterdamse scene, op een locatie die bij velen nog niet bekend is en dit jaar voor het eerst onderdeel uitmaakt van het officiële ADE programma. Roodnat: “Undercurrent is de perfecte plek om het GZG gevoel uit te dragen. Je kunt er zonder gedoe tot zeven uur doorgaan en er zijn nog een hoop mensen die de bijzondere ambiance van deze nieuwe tent nog niet kennen.”

Wie een beetje bekend is met de GZG-feesten, weet dat sfeer altijd voorop staat. Verwacht dan ook een waardig vervolg op de legendarische verjaardag van De Man Zonder Schaduw in Undercurrent. Amsterdam Represent!

Meer info via www.gzgamsterdam.nl.