Komende maand is het zover, dan bestaat de Escape namelijk 25 jaar, een uniek gegeven in de Nederlandse uitgaanswereld! Want waar discotheken en clubs komen en gaan verwelkomt Escape al 25 jaar wekelijks duizenden bezoekers op populaire concepten als Reveal en Framebusters.

Maar ook exclusieve feesten zoals de officiële Madonna afterparty en opnames voor Sky Channel en de Tros met Linda de Mol en Martijn Krabbé hebben hier plaatsgevonden. Evenals de legendarische events van Chemistry, RUSH, Hour Power, TMF Show Case en de Veronica Millenium Countdown.

In oktober 2011 zal dit speciale jubileum de hele maand lang groots gevierd worden en kan je allerlei verrassingen, acts, goodies van o.a. Sapph en veel spektakel verwachten, plus een XXL Framebusters editie op 22 oktober van 22.00-10.00 uur. Daar bovenop wordt er tijdens het Amsterdam Dance Event de beste lineup van Amsterdam gepresenteerd met o.a. Ferry Corsten, Roger Sanchez , Sander van Doorn en de Toolroom labelnight!

Grand Opening in 1986
Precies 25 jaar geleden werd de opening van Escape groots gevierd in samenwerking met Sky Channel, het eerste pan-Europeese satellietkanaal dat via de satelliet in heel Europa te ontvangen was via de schotel en de kabel. De opening was een live spektakel van 2uur lang, gepresenteerd door Linda de Mol en te zien in heel Europa. Met optredens van o.a. Europe (The Final Countdown), veel VIPs en 2000 genodigden was het een indrukwekkende avond.

Ton Poppes: “Er was een straalverbinding naar Londen opgezet en de stroom voor de schotel die daar voor moest zorgen kwam uit een stopcontact in een kleedkamer in de Kleine Komedie. Als iemand de stekker er uit had gehaald om zijn haar te föhnen was de uitzending in rook op gegaan haha!”

“John de Mol produceerde deze live uitzending en was tevens de floormanager. De microfoon van Linda was defect en John gooide daarom zijn microfoon naar haar toe. Die vangt hem op en op hetzelfde moment gaat Linda live op zender! Niemand die wat heeft gemerkt, toen waren ze al een top koppel. 25 jaar geleden was deze live show voor John de Mol ook een spannende zaak. Nu is hij een van de grootste TV makers van de wereld. En de rest is historie”, aldus mede eigenaar Ton Poppes. Bekijk hier de legendarische video: http://youtu.be/7w3fmWofoIw.

LED weekend
Om het 25jarig bestaan van Escape groots te vieren is er uitgepakt met spectaculaire nieuwe LED verlichting in de grote zaal. In totaal zal er vanaf donderdag tijdens Reveal maar liefst 150m2 LED in Escape Club aanwezig zijn. Je wordt vanaf dan omringd door geluid en beeld, een unieke ervaring!

Framebusters
Zaterdag 1 oktober wordt de feestmaand afgetrapt met niemand minder dan dj duo Copyright, de house act van dit moment, bekend van het wereldwijd razend populaire Defected label. Resident Raymundo is er vanzelfsprekend ook bij, en zit de laatste tijd dagelijks in de studio waar hij de ene na de andere klapper produceert.

Zaterdag 8 oktober neemt Raymundo het op tegen zijn partner in crime, Frederik Abas. Costar en Miss Bunty maken het muzikale plaatje compleet. Marc Benjamin is de week erop van de partij, samen met Raymundo, MC Choral en Saxy Mr S.

Op 22 oktober vindt er een speciale Framebusters XXL ADE Showcase plaats. Twaalf uur lang, van 22.00 tot 10.00 uur kan je los op een indrukwekkende lijst artiesten: Pleasurekraft, Bass Kleph, Lucien Foort, Erick E, Roog, Raymundo, Carlos Fauvrelle, MC Miss Bunty, Saxy Mr S on Sax en bij Eclectic in de deLux zaal staan Joshua Walter, Danney Canova, Martino Rosso, Mell Moreno en Wurtz voor je klaar! Wil je komen afteren, dat kan, na 04.00 uur betaal je slechts 10.- entree tot 10.00 uur. De maand wordt op 29 oktober afgesloten met o.a. Dennis van der Geest.

Amsterdam Dance Event
Het Amsterdam Dance Event van 2011 wordt op woensdag 19 oktober feestelijk geopend met Ferry Corsten en Sander van Doorn. Op donderdag zijn de boys van Toolroom paraat, met o.a. Mark Knight, Funkagenda en D.Ramirez. Op vrijdag neemt Fedde le Grand met zijn Takeover Tour de Escape over en zaterdag een speciale Framebusters XXL editie van 12 uur lang. ADE wordt op zondag officeel afgesloten door Roger Sanchez, Kaskade en andere Stealth collega’s. Daarnaast zijn er in de Lounge en Studio ook vele events. Check hier het complete programma en scoor je tickets, eventueel met diner of VIP tafel inbegrepen: http://www.escape.nl/club.html?show=ade.

De entree bedraagt 16,- op de normale zaterdagen en de tijden zijn 23.00 – 05.00 uur. Entree is vanaf 21 jaar en ouder. Op www.escape.nl, www.facebook.com/escapeamsterdam en http://twitter.com/escapeamsterdam vind je meer informatie over Framebusters en de andere events op de donderdagen, vrijdagen en zondagen, foto’s, dj sets, filmpjes, line ups en de menukaart van Escape Caffe. Als je meer wilt dan een gewoon bezoek aan Escape en een eigen tafel in de VIP-ruimtes dan kun je een VIP arrangement boeken. Voor 300 euro (4 personen) of 400 euro (6 personen) krijg je dan versnelde entree middels de VIP ingang, een tafel voor respectievelijk vier of zes personen, een fles Champagne of een fles sterke drank naar keuze met acht softdrinks / vijf Red Bulls en een persoonlijke Escape bediende die de hele avond voor je zal zorgen.

VIP arrangementen:
• VIP Main Stage (podium);
• VIP Main Floor (zaal), ook exclusief beschikbaar voor grotere groepen, neem contact op.
• VIP Top Floor (Escape deLux – second sound area R&B).
Neem voor meer info contact op met [email protected]

Framebusters
Datum: zaterdag 1-10-2011
Tijd: 23.00 – 05.00
Entree: 16 euro
Line up: Copyright (Defected), Raymundo, MC Choral, Kazzikazs on percussion. Delux: Danney Canova

Framebusters
Datum: zaterdag 8-10-2011
Tijd: 23.00 – 05.00
Entree: 16 euro
Line up: Raymundo, Frederik Abas, Costar on sax, MC Miss Bunty.Delux: Mell Moreno

Framebusters
Datum: zaterdag 15-10-2011
Tijd: 23.00 – 05.00
Entree: 16 euro
Line up:. Raymundo, Marc Benjamin, MC Choral, Saxy Mr S on sax. Delux: Danny Canova

Framebusters XXL ADE Showcase
Datum: zaterdag 22-10-2011
Tijd: 22.00 -10.00
Entree: 20 euro
Line up: Pleasurekraft, Bass Kleph, Lucien Foort, Erick E, Roog, Raymundo, Carlos Fauvrelle, MC Miss Bunty, Saxy Mr S on Sax. Eclectic @ Delux: Joshua Walter, Danney Canova, Martino Rosso, Mell Moreno &Wurtz

Framebusters
Datum: zaterdag 29-10-2011
Tijd: 23.00 – 05.00
Entree: 16 euro
Line up: Dennis van der Geest, Raymundo, Kazzikasz on percussion, MC Miss Bunty. Delux: Danny Canova