Voor het vierde jaar op rij wordt de donderdagnacht van het Amsterdam Dance Event smaakvol ingekleurd door clubconcept Deepheat, in samenwerking met Hardsoul Pressings – het label van Roog en Greg van Bueren. Maar liefst 14 nationale en internationale artiesten vullen de chique Little Buddha aan het Kleine Gartmanplantsoen op 20 oktober van 23.00 tot 05.00 uur met diepe, soulful, funky (tech)house. Tickets: www.amsterdam-dance-event.nl/program/deepheat#tickets.

Hoogtepunt is het optreden van Hardsoul Live dat zoals altijd gevormd wordt door dj-duo Roog en Greg van Bueren, plus een handvol spectaculaire live muzikanten. Deze avond zijn dat vocalisten Mitch Crown en Mavis Acquah, percussionist Glenn Helder en als very special guest niemand minder dan saxofoniste Candy Dulfer! Eén ding is zeker: Hardsoul Live is keeping house music alive.

De Spaanse superproducers DJ Chus & David Penn brengen bijna wekelijks nieuwe platen uit op o.a. Urbana Recordings, Penn’s label. Tijdens Deepheat laten ze hun meest recente werk back2back horen. Als trouwe supporter heeft Defected labelbaas Simon Dunmore tot dusver geen enkel ADE feest van Hardsoul/Deepheat overgeslagen, het zij als dj of als feestganger. Ook dit jaar is de Brit zowel voor als achter de draaitafels te vinden, evenals de huisvrienden van Copyright (Sam Holt en Gavin Mills).

Wie nog niet eerder op een Deepheat feestje draaide is down under dj/producer Bass Kleph. Hij behaalde meerdere keren de nummer 1 positie op Beatport en ARIA (Australia’s Official Music Chart), hij runt twee labels (Vacation Records en Exit Row) en is daarnaast een succesvol pop songwriter. Hij tourt non-stop door Australië en Amerika maar is 20 oktober aan het werk te zien in Amsterdam. Van eigen bodem verschijnen in de Deepheat dj-booth: Born To Funk, Timothy Watt en Bart van Liefland. Een voorproefje beluister je hier: http://soundcloud.com/gregvanbueren/gregvanbueren_mix.

Hardsoul Pressings
Tevens doet de Deepheat avond dienst als release party: de funky single ‘Lust For Life’ van Hardsoul featuring Candy Dulfer wordt gepresenteerd tijdens dit feest en is daarna verkrijgbaar via alle download portals, inclusief de bijbehorende remixen van Born To Funk en Soul Avengerz. Nadat Hardsoul deze zomer een remix van Candy’s plaat ‘La Cabana’ afleverde besloten ze elkaar vaker op te zoeken en de studio in te duiken. ‘Hardsoul Live’ speelde samen met de wereldberoemde saxofoniste én zanger Alain Clark (Hardsoul maakte een bootleg mix van zijn ‘Foxy Lady’) de sterren van het tentdoek tijdens Rockit Festival, zie: http://youtu.be/EORUAxHHMfM.

‘Lust For Life’ is niet de enige nieuwe release op Hardsoul Pressings. Begin deze maand verscheen ‘That House Feeling’ van Melvin Reese & Chappell (inclusief remix van Essential Groovers & Daniel Darque, momenteel exclusief verkrijgbaar op Traxsource: http://t.co/sLteD6Tr) en in de pijpleiding zitten ‘Malade’ en ‘No ID’ van Roog & Phonic Funk. Er wordt ook een beetje vreemdgegaan; Hardsoul & Baggi Begovic releasen ‘Survival’ op het legendarische label Strictly Rhythm.

Meer feest
Zaterdag 22 oktober host Hardsoul Pressings een area tijdens Loveland ADE in de Westerunie, met een set van het Hardsoul-duo (23:00 – 01:00 uur) en een optreden van de Amerikaanse house legende Frankie Knuckles feat. Eric Kupper op keys. Deepheat vindt tweemaandelijks op zaterdag plaats in de Sugar Factory. De volgende staat gepland op 12 november, met headliners Taras van de Voorde en Lilith, plus resident Greg van Bueren en Timothy Watt. Voorverkoop en meer info: www.sugarfactory.nl.