Zaterdag 22 oktober staan er twee kapiteins aan het roer in AIR tijdens ADE. Op deze wel heel speciale editie van Midnight Freaks nemen zowel James Zabiela als Riva Starr hun eigen label, Positronik en Snatch!, mee naar AIR en dat betekent naast optredens van de twee bovengenoemde heren ook plaats voor Midland & Pariah, Bicep en Ramon Tapia. Als muzikaal talent per kubieke meter zou gaan, dan zou AIR zeker te klein zijn deze avond. Om nog meer En oh ja, hadden we al gezegd dat Simian Mobile Disco ook optreedt?

Het label van James Zabiela, Positronik, neemt de grote zaal van AIR over op 22 oktober. Het is de tweede keer dat Zabiela achter de decks in AIR zal verschijnen. Naast dat hij bij de grootste dj’s van de wereld behoort staat hij met name bekend om zijn technische vaardigheden. De booth zal weer bezaaid zijn met zijn bewonderenswaardige en veelal zelf ontwikkelde dj-apparatuur. Simian Mobile Disco staat elk jaar, op de grootste festivals in Europa en daarbuiten. Na grote hits uit het verleden als ‘Hustler’ binnen het electro genre zullen ze tijdens ADE in AIR zichzelf juist van hun techno-kant laten zien met een van hun altijd energieke dj-sets. Twee andere grootheden, Midland & Pariah, zullen tevens naar de hoofdstad komen voor het Amsterdam Dance Event in AIR. Het duo staat bekend om hun typische UK sound die gaat van dubstep tot ambient tot techno. De Midnight Freaks kunnen niet wachten op hun performance want ze zijn BIG in the UK! Nieuwkomer met groot talent, Bicep, maakt deze legendarische line-up compleet.

Snatch! is het label van Riva Starr en host AIR2 tijdens deze avond. Riva Starr zelf staat natuurlijk bekend om zijn vele grote clubhits en is bij uitstek een festivalact. Midnight Freaks en AIR zijn zeer vereerd Riva Starr te mogen ontvangen in een intieme clubsetting. Naast Riva Starr staan Ramon Tapia en Prince Club ook op het programma om AIR2 te rocken!

De Midnight Freaks vonden in de online muziekportal TrackitDown de perfecte partner om de avond mee te hosten. Samen met James Zabiela organiseren zij in de vooravond een internationale dj-competitie waarbij dj’s van over de hele wereld ingevlogen zullen worden. De winnaar gaat naar huis met een gig op We Love Space op Ibiza in 2012 en vele andere toffe prijzen vanuit o.a. TrackitDown. Zoals je waarschijnlijk inmiddels al begrijpt zijn alle ingrediënten aanwezig die zullen zorgen voor een hele bijzondere en onvergetelijke avond die tot 06:00u door gaat tijdens het Amsterdam Dance Event van 2011.

TrackitDown presents: Midnight Freaks invites Positronik & Snatch!
Amsterdam Dance Event Special

22/10/2011
23:00 – 06:00 uur
vvk: €20 via www.AIR.nl / www.residentadvisor.net

Line-up:

AIR1 – hosted by Positronik
James Zabiela (UK)
Simian Mobile Disco (dj-set, UK)
Midland & Pariah (UK)
Bicep (UK)

AIR2 – hosted by Snatch!
Riva Starr (IT)
Ramon Tapia (BE)
Prince Club (UK)