Op zondag 23 oktober zal het jaarlijkse Amsterdam Dance Event z’n hoogtepunt bereiken met de inmiddels traditionele afsluiter van THIS IS in de Melkweg te Amsterdam.

Sander Kleinenberg zal op deze avond een 6 uur durende solo set ten gehore brengen. Afgelopen week echter hebben de heren Kleinenberg en Cullum gezamenlijk besloten om daar nog een extraatje aan toe te voegen in de vorm van een exclusief live optreden.

De Britse jazz/pop zanger en inmiddels legende Jamie Cullum, die vorig jaar op 17 december Paradiso nog op z’n kop zette, zal dus op zondag 23 oktober ‘acte de presence’ geven in de Melkweg.

Naast een charismatisch jazz muzikant is Jamie een man met veel pijlen op z’n boog. Zijn kwaliteiten worden niet alleen onderstreept door z’n recente hitsingles maar ook door de Grammy en 2 Golden Globes welke hij inmiddels op zijn naam heeft staan. Hij staat bekend om de gave om jazz, pop en rock subliem met elkaar te vermengen, maar is ook geen onbekende op het gebied van dance muziek, getuige zijn eerdere samenwerking met niemand minder Darren Emerson (Underworld).

Uiteraard zullen de heren in de Melkweg hun eerste gezamenlijke single ‘Remember when’ ten gehore brengen. Wat ze daarnaast gaan brengen blijft nog een verrassing, met name daar het nog niet eerder uitgebracht werk betreft.

Voor de absolute dance liefhebbers en Jamie Cullum fans dus des te meer reden om a.s. zondag naar de Melkweg te komen voor dit exclusieve gastoptreden tijdens ‘This Is Sander Kleinenberg in z’n eentje’.

De opbrengsten van de avond zullen gedoneerd worden aan Giro 555 teneinde hen te steunen in hun hulp aan de aan hongersnood lijdende bevolking van de ‘Hoorn van Afrika’.