Op het ADE vond een evenement plaats rond de nieuwe versie van Red Bull BPM DJ. Met deze applicatie tover je je iPad, iPhone of iPod om in een complete dj-console. Niet alleen haal je er tijdens feestjes een dj-setup mee in huis, de software is door Stereomusik zo ontwikkeld dat hij ook in clubs en op festivals bruikbaar is voor een professionele performance. Hoe werkt dat? En, belangrijker, hoe voelt dat? De hele maand november kan je de applicatie gratis uittesten.

In restaurant BIHP kwamen ontwikkelaars, dj’s en pers bijeen om het nieuwe model dj-device te testen, ervaringen uit te delen en workshops bij te wonen. Het is namelijk even wennen als je er mee aan de slag gaat. De applicatie is gemaakt door en voor professionele dj’s. Je kunt dan ook net als op je cd-speler, draaitafel en sommige midi-controllers op de traditionele manier beatmatchen (al zit er ook een sync-button op). Op de preview-party toonden dj’s Taras van de Voorde (foto), Brutuzz en Phil Fuldner dat het geen applicatie voor pannenkoeken is, maar dat je, wanneer je over de vaardigheden beschikt, er net zo veel uitkrijgt als bij de bekende (vaak) peperdure systemen.

Zo kun je beats loopen, met ‘vinyl vision’ de track lezen, en zitten er ontzettend veel effecten op zoals echo, reverb, lo-fi, flanger, high-pass, low-pass. Heb je toch liever een meer traditionele setup, of betast je graag de knoppen op je mengpaneel? Steel dan de iPad van je vader, want wanneer je twee tablets op je mixer aansluit, kan je ze beroeren als ware het twee CDJ’s. Nu kan je de applicatie dus gratis testen. Pak je iPad of iPhone erbij en vul dit http-adres [www.redbullbpm.com/ade/dj] in je webbrowser. Vanaf december zal de Red Bull BPM DJ verkrijgbaar zijn via de App Store.