De zeventiende editie van het Amsterdam Dance Event (ADE), de internationale conferentie en het festival voor elektronische muziek, vindt plaats van 17 tot en met 21 oktober 2012. Als gevolg van de explosief gegroeide programmering op de afsluitende zondag, breidt het evenement zich dit jaar uit met een extra officiƫle festivaldag. Het ADE, dat als conferentie inmiddels vijf jaar op rij uitverkoopt, wordt beschouwd als een van de hoogtepunten in de jaarlijkse muziekagenda en vormt de belangrijkste graadmeter wereldwijd voor de stand van zaken in de internationale elektronische muziekscene.

Elk jaar komen tijdens het ADE 3.000 artiesten, A&R managers, journalisten, labelvertegenwoordigers, producenten en muziekuitgevers uit de hele wereld bijeen om zaken te doen, te netwerken, nieuw talent te ontdekken en om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Het festival biedt met haar omvangrijke programmering een staalkaart van het elektronische muzieklandschap. De afgelopen editie van het ADE telde een recordaantal van 220 evenementen op 52 podia door de hele stad, met optredens van ruim 800 dj’s en acts. In totaal bezochten 140.000 bezoekers, waarvan 30.000 afkomstig uit het buitenland, het festival.

In 2012 gaat het ADE verder met de inhoudelijke verbreding van haar programmering. Zo worden de in 2011 succesvol gelanceerde subevenementen ADE Playground (een technologieplatform voor DJ’s en Producers) en ADE University (een programma gericht op educatie van studenten en ‘young professionals’) verder uitgebreid. Met de toevoeging van deze onderdelen binnen het platform dat het ADE behelst, en de reeds bestaande onderdelen zoals ADE Next (voor opkomende DJ’s en Producers), Music and Bits (muziek en technologie) en het HDE (Hard Dance Event) omvat het ADE het volledige spectrum van de elektronische muziek.

Het Amsterdam Dance Event 2012 vindt plaats van 17 tot en met 21 oktober. Meer informatie is te vinden op www.amsterdam-dance-event.nl.