Je vindt een dode muis in je computer en vervolgens ben je een van de beste dj’s ter wereld. Het overkwam Joel Thomas Zimmerman, beter bekend als Deadmau5: de dj met een gigantische grijnzende muizenkop op zijn hoofd. Deadmau5 is een Canadese dj/producer en maker van progressive, electrohouse, trance en dupstep. Zijn shows vallen onder de meest innovatieve en populairste elektronische live acts van het moment. In de laatste show van de Meowingtons Hax tour in zijn hometown Toronto spint Deadmau5 zijn bekendste tracks en trakteert hij het publiek op ongelofelijke visuals. Bij BNN staat iedereen voor de tv te springen! 3 on Stage: Deadmau5 is zaterdagnacht 19 mei om 00.10 uur te zien bij BNN op 3.

Joel Zimmerman zelf vindt de benaming DJ nogal passé: ‘Ik gebruik geen cd’s. Als ik daar sta ontstaat er een technologische orgie van zoveel mogelijk eigen muziek. Als mensen naar Deadmau5 komen wil ik ook dat ze Deadmau5 horen.’ Zijn naam is gelijk aan zijn vroegere web ontwikkelings bureau, dat hij vernoemde naar een dode muis in zijn computer. De vijf voegde hij toe om gebruik te kunnen maken van online chat rooms, en met de naam kwam ook het masker.

Zimmerman schreef zijn eigen materiaal als hobby en zijn eerste release was voor de lol. Maar binnen de kortste keren knalde hij de hitlijsten binnen met de hitsingle Faxing Berlin en I Remember. Daarna verschenen For Lack of a Better Name en het album 4×4=12. In 2010 werd Deadmau5 door Beatport benoemd tot Best Electro House Artist en Best Progressive House Artist. In de Meowingtons Hax tour Toronto komen al zijn beste tracks aan bod in de laatste geweldige show met o.a. Reward is More Cheese and Sofi Needs a Ladder met Sofia Toufa.