Geen nacht tijdens het Amsterdam Dance Event zal meer dan 30 jaar dancemuziek beter kunnen samenvatten dan de komende editie van Dave Clarke presents, op vrijdag 19 oktober in de Melkweg. Al sinds jaar en dag host de Brit een ADE-clubnacht met messcherpe alternatieve danceprogrammeringen. Dave Clarke heeft zelf een reputatie opgebouwd als een van de beste techno dj’s ter wereld en voor deze gelegenheid is de line-up gevuld met een flink aantal artiesten die aan de bakermat van de house en techno stonden, artiesten die jarenlang bepalend zijn geweest voor deze geluiden en daarnaast een aantal producers die het geluid van nu en de toekomst richting geven. Gastoptredens komen van Green Velvet, DJ Sneak, Marcel Fengler, Blawan, Octave One, Estroe en Roger Gerressen. De voorverkoop gaat zaterdag 9 juni van start.

Dave Clarke behoeft nauwelijks introductie. De Brit is inmiddels volledig ingeburgerd in de Nederlandse dancescene en toch altijd een eigenwijze outlaw gebleven. Je hoort hem wekelijks in de grote clubs der wereld, en sinds jaar en dag heeft hij zijn eigen WHITENOISE radioshow, welke tegenwoordig te beluisteren is op het Franse radiostation Radio FG en het Ierse Radio 2FM. Met zijn edgy, punky benaderingswijze van techno en electro behoort hij al sinds de jaren ’90 tot groten van de muziekwereld. Sinds kort is Clarke weer aan het produceren geslagen en wel samen met Mr. Jones onder het alter ego Unsubscribe. Na 12 maanden hebben zij al remixes gedaan voor Boys Noize, Gesaffelstein en Engine, om er een paar te noemen.

Dave Clarke presents heeft dit jaar een extra bijzondere line-up, met onder de gasten een aantal ware originators. Green Velvet en DJ Sneak stonden beiden aan de wieg van twee van de relevantste muziekstromingen van de afgelopen decennia: techno en house. Beide artiesten hebben vanaf het begin af aan dit geluid uitgedragen en hebben altijd een revolutionaire en definiërende rol gespeeld in de ontwikkeling van de dancemuziek. Ook de Amerikanen van Octave One hebben hun sporen inmiddels ruimschoots verdient. Sinds eind jaren ‘80 zijn zij met hun melodieuze releases altijd bepalend gebleven binnen het Detroit techno geluid.

Dave Clarke’s visie reikt echter verder dan alleen een aantal gevestigde grootheden. Marcel Fengler en Blawan zijn twee van dé smaakmakers van 2012. Met hun minimale, strakke technogeluid herbepalen zij op hun beurt waar de techno vanaf nu heengaat en dansvloeren over de hele wereld ontdekken hun kale, opzwepende sets . Nederlandse inbreng komt van resident-dj Estroe en aanstormend talent Roger Gerressen.

DAVE CLARKE PRESENTS
Vrijdag 19 oktober, Melkweg Amsterdam (beide zalen)
Aanvang: 22:00 uur
Tickets à (prijs 23 Euro + lidm.) verkrijgbaar via www.melkweg.nl, www.ticketservice.nl en de bekende voorverkoopadressen.