De zeventienkoppige jury van Vinylized is er uit: de vijf finalisten van Vinylized 2012 zijn bekend. Knarsetand, Ganzevour, Daniel Zuur, Zoutman en Etcha zijn door de jury uit honderd inzendingen gekozen als de Final Five van 2012. De tracks van deze Final Five zijn gemasterd bij SAE Institute en te beluisteren op de site www.vinylized.net. Het publiek kan tot woensdag 1 augustus stemmen op zijn of haar favoriet. De stem van de jury en die van het publiek bepalen wie de winnaar wordt van Vinylized 2012. De winnaar wordt bekend gemaakt op vrijdag 3 augustus in het radioprogramma Ministry of Beats. De release van de winnende track is tijdens aankomend Amsterdam Dance Event.

Bij SAE Institute hebben de vijf finalisten een workshop over het produceren van dance gevolgd onder leiding van Roger Martinez en engineer Marco Antonio Spaventi. Daarna hebben de Final Five ieder een dagdeel met engineer Bartosz Sztandar in de studio gezeten om hun tracks te masteren. Op vrijdag 13 juli zijn de finalisten te gast bij Ministry of Beats op Decibel FM.

Jury
De jury bestaat dit jaar uit Michel de Hey, Terry Toner (Electronation), Juan Sanchez, Funkerman, Irfan Er (Top Billin’), Sandeep, Edwin Diergaarde (Ministry of Beats), Sasja Kooistra (de Volkskrant), Marnix Bal (Loveland), Tom van Wijk (AIR), Martijn Mischgofsky (Misc Agency), Estroe, Maarten van ’t Veld (Stealth Records), Rakesh Sharma (Anna Agency), Claire van der Hall (Claire PR), Mason en Rogier van Twuijver (Epiqurus).