Het Amsterdam Dance Event (ADE) – de jaarlijkse smeltkroes van de mondiale muziekindustrie en dance liefhebbers – is waar genetwerkt wordt, deals worden beklonken en muziekgenres samenkomen. Traditioneel laat de ADE night life agenda een geraffineerde diversiteit aan evenementen zien, gehost door s’ werelds grootste labels, artiesten en promotors, waarin dance in alle smaken aan bod komt. Het techno genre en haar subgenres zullen op passende wijze worden vertegenwoordigd op vrijdag 19 oktober 2012 in de fameuze Melkweg in Amsterdam, door een van de meest gezaghebbende techno pioniers wereldwijd: Dave Clarke.

Treffend geroemd als The Baron Of Techno, een koosnaam die Dave Clarke kreeg van de notoire BBC Radio DJ / journalist John Peel, zal Clarke zijn Dave Clarke Presents showcase voor het achtste jaar op rij tijdens het ADE hosten. Met alle voorgaande zeven edities ruim van tevoren uitverkocht is Dave Clarke Presents voor de echte techno liefhebber een niet te missen hoogtepunt op de jaarlijkse ADE kalender. Het Dave Clarke Presents concept bereikte op 29 juli jl. een historische climax tijdens Tomorrowland, waar Clarke de scepter zwaaide over de op één na grootste (open air) area. Check hier de Dave Clarke Presents @ Tomorrowland 2012 aftermovie, met interviews met Derrick May, Green Velvet en Joseph Capriati: http://youtu.be/5vtCjn2QMFg.

Naast showcase dirigent Dave Clarke programmeert Dave Clarke Presents in de Melkweg het eigenzinnige Chicago boegbeeld Green Velvet, een van de architecten van de house scene DJ Sneak, het Detroit collectief Octave One, de Berlijnse techno held Marcel Fengler, de Hollandse tech grande dame Estroe, Clone Records artiest Blawan en Neerlands trots Roger Gerressen, die sinds zijn releases op Darko Esser’s label Wolfskuil Records zichzelf behoorlijk in de kijker geproduceerd heeft. Daarnaast heeft Dave Clarke Presents een prime time plek in de timetable gereserveerd voor een speciale surprise set, die tijdens de nacht zelf pas onthuld wordt.

Voor de Britse vakman stopt het ADE niet met het hosten van een showcase. Als voorzitter van diverse panels tijdens het ADE zal Clarke ambitieuze producers en DJ’s van handige tips voorzien, verse demo’s beoordelen tijdens het traditionele Demolition panel en zijn enorme ervaring in de muziekindustrie delen met de aanwezigen. Ook zal Clarke tijdens het ADE een diepte-interview afnemen met jaren tachtig muziek icoon Trevor Horn, een met awards overladen producer en een persoonlijke held van Clarke. Tijdens dit interview gunt Horn een blik in zijn productionele keuken uit zijn verleden, heden en toekomst.

Als voorproefje van deze opwindende ADE showcase in de Melkweg kan je hier Dave Clarke’s twee uur durende Tomorrowland 2012 DJ set luisteren en downloaden: http://soundcloud.com/dave-clarke-dj-sets/tomorrowland-2012.

Voor meer info en kaartverkoop: www.amsterdam-dance-event.nl/program/2012/dave-clarke-presents.