Sander Kleinenberg’s THIS IS en het Amsterdam Dance Event zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na de afgelopen jaren closing events gedaan te hebben in de Melkweg met extra lange solo sets van Sander Kleinenberg, maar ook met gast artiesten als Deadmau5 en Sasha, maakt het Amsterdamse THIS IS dit jaar op vrijdag een uitstapje naar de buren. Het historische pand van de Stadsschouwburg aan het Leidseplein is dan namelijk het domein van de Amsterdamse organisatie.

Waar normaal gesproken schrijvers hun wildste verhalen (non-fictie, dan wel fictie) aan elkaar vertellen tijdens het Boekenbal en vermeende toekomstige minister-presidenten hun plannen voor 2025 de wereld in slingeren wordt er tijdens het ADE plaats gemaakt voor vertier met de top van de hedendaagse elektronische muziek scene.

De prachtige Stanislavski balzaal van de Stadsschouwburg zal worden gehost door Sander Kleinenberg, die voor de gelegenheid een aantal van zijn favoriete artiesten heeft uitnodigd zoals de Belgische retro meester Kolombo, maar ook Nederlandse helden Kraak & Smaak en alleskunner Johnny de Mol.

‘Future Retro’, ‘Nu-House’, ‘Cosmic Balaeric’; het THIS IS Recordings label heeft sinds haar start in 2011 al behoorlijk wat tags voorbij zien komen. Verzin je eigen tag door de Berlinesque ‘CoX’ kelder van de Stadsschouwburg te bezoeken. Hier zullen namelijk prominente artiesten van het label te vinden zijn, zoals de Noorse space-disco koning Diskjokke, het Zweedse Drop Out Orchestra en THIS IS namen van het eerste uur NSFW, Kraver en Ferreck Dawn.

Het Rotterdamse kunstcollectief Sober Industries, bekend van oa. hun festival hostings op Solar en spraakmakende visuele set-ups, zal de Marnixvestiaire hosten met een projection mapping showcase.

Early Bird tickets voor THIS IS US gingen er al snel doorheen en zijn dus uitverkocht. Reguliere kaarten zijn nu verkrijgbaar voor EUR 15,- via www.thisismgmt.com en de ADE website.