Nederland is de bakermat van de dancemuziek en zet internationaal de toon. Deze populariteit vertaalt zich naar een grote groep jonge DJ’s die hopen ooit door te breken. Dancetour biedt deze jongeren een uniek platform met de Pepsi DJ Knock Out: draaien voor 10.000 man, een masterclass volgen met top DJ’s en de studio in voor een producer clinic. In de finale van de Pepsi DJ Knock Out tijdens ADE maken de 12 winnaars uit wie het grootste DJproducer talent van 2013 is.

De organisatie is erg enthousiast over de samenwerking met Pepsi en het vernieuwde concept. Magchiel Koekkoek van Stichting Dancetour: “Voorgaande jaren was de competitie al een groot succes, maar we zijn blij dat we er nu nóg meer uit kunnen halen. Talentontwikkeling is belangrijk voor Dancetour en daar kunnen we dankzij de samenwerking met Pepsi nog meer op inzetten.

De Pepsi DJ Knock Out is een competitie voor talentvolle DJ’s die in alle Dancetoursteden in het land plaatsvindt. Via de Pepsi DJ Knock Out app op Facebook kunnen DJ’s zich aanmelden. De competitie biedt niet alleen een mooie, maar ook een leerzame ervaring. De inschrijvingen en eerste ronde vinden online plaats, de regionale finales vinden plaats in verschillende poppodia in de Dancetoursteden.

Meer educatie
Een nieuw aspect van de Pepsi DJ Knock Out is dat de 12 regionale winnaars deel kunnen nemen aan een producer clinic met een succesvolle producer, via een Google Hangout een DJ het hemd van het lijf vragen en een masterclass kunnen volgen tijdens het Amsterdam Dance Event. In de finale van de Pepsi DJ Knock Out maken de 12 winnaars uit wie het grootste DJproducer talent van 2013 is. De finale is live tijdens ADE.