Trouw at Concertgebouw tijdens Amsterdam Dance Event 2013 was binnen een paar uur uitverkocht. Op vrijdag 18 oktober speelt Henrik Schwarz samen met Het Nederlands Kamerorkest en DARKSIDE heeft zijn Nederlandse debuut in de Grote Zaal van Het Concertgebouw. De support act komt van Trouw resident Patrice Bäumel die een moderne reïnterpretatie geeft van Steve Reich’s ‘Drumming’. Niet getreurd voor diegene die geen kaartje hebben weten te bemachtigen, want Trouw heeft heel wat in huis gehaald dit jaar tijdens Amsterdam Dance Event. Vijf dagen lang kunnen Trouwbezoekers genieten van een prachtige line-up met favoriete clubavonden, labels en internationale partners. Daarin schitteren zowel de nationale residents van Trouw zoals Sandrien, Makam, Tom Trago en Cinnaman, naast een hele reeks buitenlandse artiesten zoals Julio Bashmore, Dixon, Âme, Mano Le Tough, Rødhåd en John Talabot. Ook hosten Nederland’s beste labels Clone, Delsin en Rush Hour gezamenlijk een avond op vrijdag 18 oktober.

Trouw trapt Amsterdam Dance Event af met Colors op woensdag 16 oktober. Colors vierde onlangs nog haar derde verjaardag en weet al jaren haar publiek te verrassen met nieuwe acts en grote headliners. Tijdens ADE maken ze plaats voor de Brit Julio Bashmore die zijn maatjes Kowton en Funkineven erbij heeft uitgenodigd. Bashmore heeft al heel wat club hits op zijn naam staan, terwijl Kowton de nieuwe ster aan het firmament is. Onlangs verscheen zijn EP Mirrored Song op Bashmore’s label Boardwalk Records. De Londense Funkineven staat vooral bekend om zijn diversiteit en laat graag zien hoe breed het house-spectrum kan zijn. Momenteel is hij best buddies met Kyle Hall en zijn ze samen een nieuw project gestart: FunkinEvil. Uiteraard is er geen Colors zonder Cinnaman. De grote man achter Colors heeft in de kelder het rijk alleen, want hij staat all night long in De Verdieping.

Op donderdag 17 oktober staat Trouw in het teken van Innervisions. In de bovenzaal staat newcomer Konstantin Sibold naast de Zuid-Afrikaanse trots Culoe de Song. Beide brachten de afgelopen jaren velen instant hits uit op Innervisions. Wie er achter Ten Walls schuilt weet nog niemand, maar Gotham EP is nu al dé zomerhit in alle clubs en festivals. Deze live act is een absolute primeur. De afsluitende set wordt natuurlijk verzorgd door Innervisions oprichter en labelbaas Dixon, die een van zijn beste jaren ooit heeft en momenteel in topvorm verkeert.

In De Verdieping krijgen we een hele andere – en voor Nederland enigszins nieuwe – kant van Innervisions te zien: techno. Gerd Janson deed al enkele hele succesvolle technosets in de Berghain en ook Kristian van Âme doet dit keer een techno set. Recondite, die velen kennen van Dystopian maar ook nieuw werk zal uitbrengen op Innervisions, zal een live set ten gehore brengen. Daarna zal Alex.Do (net als Recondite en Rødhåd ook van het opkomende Berlijnse Dystopian collectief) in de kelder afsluiten.

Vrijdag 18 oktober wordt een hele bijzondere avond en misschien wel één van de meest opvallende avonden van Amsterdam Dance Event 2013. Naast Trouw at Concertgebouw, staan Nederlands grootste en beste labels van de afgelopen jaren weer samen op één avond. We hebben het hier dan ook over Clone, Delsin en Rush Hour. De line-up voor deze avond is groots, want ieder label vaardigt zijn kopstukken af: Antal, Xosar live, Serge, Tom Trago live, Gerd, KiNK live, Delta Funktionen, Alden Tyrell live, Conforce, Legowelt live en A Made Up Sound. Vorig jaar werd deze avond door de internationale pers bejubeld om zijn kwaliteit en we verwachten dit jaar minstens evenveel vuurwerk.

Zaterdag 19 oktober wordt gehost door Resident Advisor, ’s werelds grootste onafhankelijk online magazine voor elektronische muziek. De in Berlijn woonachtige Belg Peter van Hoesen en Berghain’s rising star Rødhåd staan zij-aan-zij met onze techno heldin Sandrien. Deze drie kennen elkaar door en door. Zo vormen ze een op elkaar ingespeeld team dat moeiteloos de hele zaterdag én vroege uren van de zondag voor hun rekening kunnen nemen.
In De Verdieping zet RA diverse sounds en talenten neer. Nog onbekend voor velen maar een local hero voor anderen, is Young Marco die eerder dit jaar moeiteloos overeind bleef naast DJ Harvey. Het Duitse Motor City Drum Ensemble hoeft niet van ver te komen, hij woont tegenwoordig in Utrecht en is al jaren een vaste waarde met zijn energieke classic house-en disco sets. Uit Japan komt Terre Theamlitz oftwel DJ Sprinkles, die al sinds de jaren ’90 onder de liefhebbers absolute cultstatus geniet voor zijn tijdloze house (en ambient) tracks. Mr. Ties is al ruime tijd een fenomeen in Berlijn en staat bekend om zijn intense all day – all night gayfeesten genaamd Homopatik. Dat komt goed uit want zoals jullie de laatste tijd van Trouw gewend zijn met hun onlangs verkregen 24-uursvergunning, sluiten zij de deuren niet op zaterdag en gaan door tot maandag!

Aansluitend op de avond van Resident Advisor, presenteert Red Bull Music Academy een speciale Amsterdam Dance Event editie van Trouw op Zondag. Ze beginnen al om 08.00 uur op de zondagochtend en niemand weet hoe laat Trouw maandag haar deuren sluit. Deze uren staan geheel in het teken van Trouw’s residents, goede vrienden en enkele onaangekondigde verrassingen. In ieder geval present: Jean Pierre Enfant, Nuno Dos Santos, Melon, Job Jobse, Patrice Bäumel, Olaf Boswijk, San Proper, Makam, Boris Werner en William Kouam Djoko naast onze goede vrienden John Talabot, Mano Le Tough, San Soda en Hunee. Wat ons betreft is dit een allstar line-up die de Trouw op Zondag-sfeer compleet maakt.

Complete programma TrouwAmsterdam – Oktober 2013:

WO16OKT
COLORS – AMSTERDAM DANCE EVENT SPECIAL

Trouw:
Julio Bashmore (Broadwalk Music, Bristol)
Funkineven (Eglo, Apron, London)
Kowton ((Broadwalk Music, Bristol)

De Verdieping:
Cinnaman (Colors, Amsterdam) – all night long
Entree €18 // Voorverkoop €16 // Trouwe Honden €10 // Deuren open om 22.00

DO17OKT
INNERVISIONS – AMSTERDAM DANCE EVENT SPECIAL

Trouw:
House Floor
Konstantin Sibold (Innervisions, Stuttgart)
Culoe de Song (Innervisions, Johannesburg)
Ten Walls live (Innervisions)
Dixon (Innervisions, Berlin)

De Verdieping:
Techno Floor
Gerd Janson (Running Back, Frankfurt)
Âme (Innervisions, Berlin)
Recondite live (Dystopian, Berlin)
Alex.Do (Dystopian, Berlin)
Entree €22 // Voorverkoop €20 // Trouwe Honden €10 // Deuren open om 22.00

VR18OKT
CLONE x DELSIN x RUSH HOUR – AMSTERDAM DANCE EVENT SPECIAL

Trouw:
Antal (Rush Hour, Amsterdam)
Xosar live (Rush Hour, Den Haag)
Serge (Clone, Rotterdam)
Tom Trago live (Rush Hour, Amsterdam)
Gerd (Clone, Rotterdam)
KiNK live (Rush Hour, Sofia)

De Verdieping:
Delta Funktionen (Delsin, Berlin)
Alden Tyrell live (Clone, Rotterdam)
Conforce (Clone, Delsin, Leeuwarden)
Legowelt live (Clone, Den Haag)
A Made Up Sound (Clone, Delsin, Utrecht)
Entree €20 // Voorverkoop €18 // Trouwe Honden €10 // Deuren open om 22.00

VR18OKT
/entrée presents
TROUW AT CONCERTGEBOUW
AMSTERDAM DANCE EVENT SPECIAL
Hosted and recorded by Red Bull Music Academy
Live performances by
Patrice Bäumel (EX, Trouw, Amsterdam)
Henrik Schwarz Instruments (Innervisions, Berlin)
& Het Nederlands Kamer Orkest
DARKSIDE (Other People, New York)

UITVERKOCHT

ZA19OKT
RESIDENT ADVISOR – AMSTERDAM DANCE EVENT SPECIAL

Trouw:
Sandrien (Imprint, Trouw, Amsterdam)
Peter van Hoesen (Time to Express, Berlin)
Rødhåd (Dystopian, Berlin)

De Verdieping:
Young Marco (ESP Institute, Amsterdam)
Motor City Drum Ensemble (Raw Cuts, Utrecht)
DJ Sprinkles (Mule Musiq, Comatonse, Tokyo)
Mr Ties (Homopatik, Berlin)
Entree €22 // Voorverkoop €20 // Trouwe Honden €10 // Deuren open om 22.00

ZO20OKT
Red Bull Music Academy presents:
TROUW OP ZONDAG – AMSTERDAM DANCE EVENT SPECIAL

Trouw:
Jean Pierre Enfant (LET, Trouw Amsterdam)
Nuno dos Santos (SoHaSo, Trouw, Utrecht) – house set
Melon (Ratio?, Trouw, Amsterdam)
John Talabot (Hivern Discs, DJ-Kicks, Madrid)
Job Jobse (Life & Death, Trouw, Amsterdam)
Mano le Tough (Permanent Vacation, Maeve, Berlin)
& special guests

De Verdieping:
San Soda (We Play House, Brussel)
Patrice Bäumel (EX, Trouw, Amsterdam)
Olaf Boswijk (Trouw, Amsterdam)
San Proper (Rush Hour, Trouw, Amsterdam)
Hunee (Hunch, Rush Hour, Los Angeles)
Makam & Boris Werner & William Kouam Djoko (Trouw, Amsterdam)
Entree €22 // Voorverkoop €20 // Trouwe Honden €10 // All Night, All Day and All Night Long