Vijf internationale artiesten, drie zalen, negen uur feest en vooral veel house; dat is waar Cartel en VBX voor staan tijdens Amsterdam Dance Event.

Het ADE is voor de twee Amsterdamse organisaties een uitgelezen kans om een avond te vullen met kwaliteitsmuziek. Het feest vindt plaats op zaterdag 19 oktober in de Studio-K. De grote zaal staat in het teken van VBX met rauwe en diepe housegrooves en in de kleine zaal zwaait Cartel de scepter met kleurrijke house van toen en nu.

De line-up bestaat uit een bonte verzameling van artiesten, die zichzelf hebben bewezen het afgelopen jaar. Zo stonden Tyree Cooper en Mark E eerder al op Cartel in de Studio 80. Ze braken de tent af. Cooper, die al meedraait vanaf de begindagen van de housemuziek, heeft zichzelf met dit optreden weer volledig in the picture gespeeld. Hij is met meerdere gigs de komende tijd bezig met een heuse opmars in Amsterdam.

De heren worden ondersteund de Sluwe Vos, Samuel Deep en Khalil & Steven Pieters. Die laatste twee zijn de onbetwiste aanvoerders van de nieuwe Rotterdamse housescene en zitten met hun platenzaak Triphouse altijd dicht bij het vuur van de nieuwste platen en de bijzondere pareltjes.

Dan is er nog de grote zaal. Daar wordt een heel blik Frans geweld opengetrokken in de vorm van minimale houseformatie Hold Youth (de welbekende Seuil en Le Loup), housevedette Point G en Molly, resident van de roemruchte Rex Club in Parijs.

Point G is een alias van DJ Gregory. Hij is al sinds de jaren ’90 dé vaandeldrager van de Franse underground house. De afgelopen jaren timmert hij hard aan de weg onder zijn pseudoniem en vanaf begin 2013 runt hij een gelijknamig label: Point G. Met name met zijn tweede release Number 2 maakte hij veel furore onder DJ’s en houseliefhebbers wereldwijd.

De Fransozen worden ondersteund door vinylkoning Makcim en Ferro, de Amsterdamse belofte. De subtiele grooves van Makcim krijgen iedere zaal aan het dansen en de virtuoze beats van Ferro zorgen altijd voor veel positieve verassingen op de dansvloer. Kortom, Cartel & VBX met ADE in de Studio K wordt een avond om je vingers bij af te likken.