Amsterdam staat deze maand volop in de spotlights dankzij het alsmaar groter en bekender wordende Amsterdam Dance Event. Het ADE is Europa’s belangrijkste conferentie voor elektronische muziek en daarnaast het allergrootste clubfestival ter wereld. Dit jaar vindt ADE voor de zeventiende maal plaats en Escape is één van de hotspots in hartje Amsterdam waar het allemaal gaat gebeuren. Dankzij headliners als Armin van Buuren, Sander van Doorn, Fedde Le Grand, Shapeshifters, Sidney Samson, Kenny Dope én Roger Sanchez kan je vijf nachten op rij los en genieten van de beste muziek, de indrukwekkendste visuals en dikste shows in de mooiste locatie!

Woensdag 16 oktober: Sander van Doorn
Superstar DJ Sander van Doorn zal het Amsterdam Dance Event officieel openen! Sander is uitgegroeid tot een waar boegbeeld van zijn generatie artiesten en heeft met zijn twee albums, indrukwekkende lijst aan hit singles, remixes en optredens in alle grote clubs van de wereld een zeer indrukwekkende, internationale achterban opgebouwd. Hij krijgt support van Quintino, Moguai, Firebeatz, Dubvision en MC Haits.

Donderdag 17 oktober: 10 Years Armada
Op donderdag neemt Armada geheel Escape over. De Amsterdamse platenmaatschappij bestaat 10 jaar en heeft ondertussen maar liefst 26 labels onder haar hoede en biedt releases uit het gehele spectrum van EDM. Armada music is de thuishaven voor artiesten als Armin van Buuren, Dash Berlin, Aly & Fila en W&W en heeft al vijf jaar op rij de International Dance Music Award voor ‘Beste Dance Label’ gewonnen, een bewijs van de globale impact die het label heeft. Landen als de Verenigde Staten, Mexico, Brazilië en Rusland maakten al kennis met de befaamde Armada Nights, een avond die je als echte dance fan simpelweg absoluut niet mag missen. Als je een ticket hebt want deze avond is reeds uitverkocht.

Vrijdag 18 oktober: Fedde le Grand rocks Amsterdam
MTV presents Fedde Le Grand rocks Amsterdam op vrijdag 18 oktober! Deze levende legende keert terug in Escape en zal een geweldige show neerzetten vol verrassingen. Zo komt Di-rect live meespelen en is er support van Roul and Doors, Michael Calfan en Tim Cullen. De mic wordt gerockt door MC Gee en Kubik Lefunk.

Zaterdag 19 oktober: Sidney Samson ADE Take Over
Na het grote succes van de Sidney Samson ADE Take Over vorig jaar keert deze uiteraard terug! Deze keer nodigt Sidney No ID, The Shapeshifters, Funkerman, Sick Individuals, MC Marboo en Brainwash resident Raymundo uit om zoals elke zaterdag een groot feest te bouwen aan het Rembrandtplein. En niet tot 5 maar tot 8 uur! Kortom the place to be als je de beste internationale house sounds zoekt op je zaterdag tijdens ADE.

Zondag 20 oktober: Roger Sanchez presents Stealth
De zondag is gereserveerd voor de S-Man himself: Roger Sanchez zal net als vorig jaar het ADE waardig afsluiten. Maar deze keer wordt het extra bijzonder omdat hij back2back gaat met Kenny ‘Dope’ Gonzalez! Ook Defected’s muze Rae is erbij en zal haar loepzuivere vocalen laten horen over de dikste houseplaten die ze draait.

Meer informatie en kaarten via www.escape.nl.