Bij bar/restaurant BAUT (Wibautstraat 125) begint het Amsterdam Dance Event op maandag 14 oktober, met het evenement ‘BAUTbrainpick’. Tijdens de officiële ADE data (16 t/m 20 oktober) wordt ‘BovenBAUT’ omgetoverd tot intieme club met diverse vrij toegankelijke feestjes van 23.00 tot 05.00 uur. Met op woensdag ‘3VOOR12 Amsterdam’, op donderdag ‘Musclefarm Loves You’, op vrijdag ‘Director’s Cut by Frankie Knuckles’ (boven en beneden!), op zaterdag ‘DJBroadcast vs. The World’ en op zondag van 18.00 tot 01.00 uur ‘SALT-agency showcase’.

Met uitzondering van het feest op vrijdag is de toegang gratis. Niet verplicht maar wel handig is het om vooraf gratis e-tickets (of gastenlijst) op te vragen bij de afzonderlijke organisatoren, want vol = vol. Een kaartje geeft je de garantie dat je binnenkomt. In de vooravonden (woensdag t/m zaterdag vóór 23.00 uur) staan er top secret invitation only feestjes gepland bij BovenBAUT. Updates: www.facebook.com/BAUTAmsterdam.

BAUT BRAINPICK EVENT: MAANDAG 14 OKTOBER
Voor het tweede achtereenvolgende jaar organiseert BAUT op de maandag voor het ADE van 16.00 uur tot 22.00 uur: ‘BAUTbrainpick’. Dit gratis evenement is een springplank voor iedereen die zich door professionals wil laten informeren over de ins & out van de dance industrie. In een ‘speed date setting’ zitten aan tafel om brandende vragen te beantwoorden: Bjorn Schipper (advocaat bij Bousie Advocaten), Erick Eerdhuizen (Musical Director Sensation ID&T), Mariska Onink (General Manager Club ABE), Leonieke Smit (booker / eigenaar LIWYN), Eric Fender (A&R Manager / CEO TTTM), David Verdooren (Artist Manager / eigenaar SIXTYFOUR), Nicole Hofman (PR Agent / eigenaar Publicity Lab), Timo Spruitenburg (organisator Into The Woods festival), Max Morel (Musical Director Loveland) en Anne Caroline Slump (Editor in Chief 3VOOR12 Amsterdam). Loop gerust binnen en blijf hangen voor de borrel!

3VOOR12 AMSTERDAM: WOENSDAG 16 OKTOBER
De Amsterdamse divisie van 3VOOR12, de muziektak van de VPRO, presenteert een mooie line-up met hun favoriete dj/producers van dit moment. Woensdagnacht kan er van 23.00 tot 05.00 uur genoten worden van: FilosofischeStilte (ook wel bekend als Luuk Graham, de jonge beatmaker uit Den Haag), Liar (Roemeense future bass), Akkachar (a.k.a. Chafik Chennouf a.k.a. opperbaas van Rwina Records), Guerilla Speakerz (dikke vette grime, bass, juke, techno, garage en hiphop om je oren) en Presk (house, garage, UK funky en techno). Mail naar: [email protected] voor tickets.

MUSCLEFARM LOVES YOU: DONDERDAG 17 OKTOBER
DJ-veteranen en beste vrienden Eric de Man en Aron Friedman vormen sinds 2012 het duo Musclefarm. Festivalboekingen (Mysteryland, Extrema Outdoor, Welcome to the Future, Solar) en een eigen clubavond (The Shell @ Studio 80) volgden snel. Friedman vertelt: “Wij voelen ons gezegend met alles wat er het afgelopen jaar is gebeurd en met alle mensen die we in de tussentijd hebben ontmoet. Sinds we begonnen zijn aan ons nieuwe avontuur, hebben we al zoveel onvergetelijke momenten beleefd!” Omdat hun eerste release binnenkort uitkomt, draait het tweetal 17 oktober vanaf 23.00 uur een extra lange 4-uur durende set voor genodigden in de intieme BovenBAUT setting. Met support van Kaspar Noé. Nodig jezelf uit via: [email protected] (o.v.v. je voornaam, achternaam en e-mailadres) en ontdek hoeveel Musclefarm van je houdt.

DIRECTOR’S CUT BY FRANKIE KNUCKLES: VRIJDAG 18 OKTOBER
Niemand minder dan Frankie Knuckles ‘The Godfather of House’ komt naar Amsterdam. Vrijdag 18 oktober transformeert hij BAUT tot ‘The Warehouse’ – de legendarische hotspot in Chicago waar House voor het eerst House genoemd werd, ruim dertig jaar geleden. In het kader van het Amsterdam Dance Event lanceren Grammy Award winner Frankie Knuckles en zijn muzikale partner Eric Kupper hun nieuwe concept “Director’s Cut – Live” op de begane grond van BAUT. Voor de invulling van BovenBAUT nemen de Amerikanen mee: DJ Meme (uit Brazilië), Hector Romero (The Bronx) en Nicc Johnson (resident Pacha Ibiza). Het feest wordt georganiseerd door Hip&Hyper Ibiza. Kaartverkoop en meer informatie: www.facebook.com/events/335003069970575.

DJBROADCAST VS. THE WORLD: ZATERDAG 19 OKTOBER
Ontkurk de champagne; DJBroadcast gaat wereldwijd! Het van oorsprong Nederlandstalige platform – bestaande uit een printmagazine (huidige oplage 40.000) en een online magazine (60.000 unieke bezoekers per maand) – is dit jaar uitgebreid met vier internationale media: het online magazine DJBroadcast.net; streaming platform DJBroadcast.FM; het DJBroadcast iPad Magazine; en een internationale versie van de DJBroadcast iPhone app. Vandaar dat het DJBroadcast DJ-sterren team aantreedt zaterdag 19 oktober in BAUT! Verwacht back to back extravaganza met o.a. Ben Gomori, Clairvoyance, Alexander Koning / Distorted Beauty, Dan Cole, Victor Bakhuis, Eric B Young, Eelco Couvreur, Tom van Haaren, LEYO en Bert de Rooij. Verder komt als speciale gast Deepchild en is er een mystery guest. Kaartje opvragen? Mail: [email protected]

SALT-AGENCY SHOWCASE: ZONDAG 2O OKTOBER
Het is even door de zure appel heen bijten, maar op de laatste dag van het ADE biedt BAUT zout: quality house en disco, gepresenteerd door het collectief van SALT Agency; een boekingskantoor dat is voortgekomen uit de underground feestjes ‘ZeeZout’. Van 18.00 tot 01.00 uur nemen plaats in de DJ-booth: SHMLSS, Erik Sebastiaan, Halve Soul, L’Atelier, LIFE on MARS, Steef van Velzen en Tijn Benedek. Zet jezelf op de gastenlijst via de facebook event page: www.facebook.com/events/312216192256121.

RESTAURANT BAUT
Creatief, dynamisch, divers, toegankelijk, tijdelijk en vooral: lekker eten. Dat is BAUT. Met al die feesten op het programma zou je haast vergeten dat je er ook relaxed kunt ontbijten, lunchen en dineren; geen overbodige luxe voor clubhoppende ADE-gangers. BAUT is dagelijks geopend vanaf 09.00 uur ’s ochtends. Van woensdag 16 t/m zondag 20 oktober geldt er voor het diner een speciaal ADE Menu, bestaande uit: artisjoktartaar, tonijntataki, eendenborst en/of een verrassingsdessert (3-gangen: 32,50 euro, 4 gangen: 39,50 euro). Reserveren kan via: http://bautamsterdam.nl. BAUT Amsterdam is de eerste onderneming van Nu of Nooit B.V. (in 2012 opgericht door Job Keja, Michiel van der Eerde en Dick Leijen) en richt zich op het tijdelijk en duurzaam exploiteren van leegstaande gebouwen.