Niemand minder dan Frankie Knuckles ‘The Godfather of House’ komt naar Amsterdam. Op vrijdag 18 oktober transformeert hij restaurant BAUT tot ‘The Warehouse’ – de legendarische hotspot in Chicago waar House voor het eerst House genoemd werd, ruim dertig jaar geleden. In het kader van het Amsterdam Dance Event lanceren Grammy Award winner Frankie Knuckles en zijn muzikale partner Eric Kupper hun nieuwe concept “Director’s Cut – Live” tijdens dit exclusieve ADE feest bij BAUT.

Van 1977 tot 1982 was Frankie Knuckles de onbetwiste resident DJ van The Warehouse, waar hij kenmerkende kakelverse edits van disco plaatjes draaide. Het extravagante, gemixte Warehouse publiek wist niet wat het hoorde en ging volledig los. Muziek die men “hoorde in The Warehouse” werd al snel afgekort tot “House”. Een nieuw genre en muzikale legende waren geboren. Frankie Knuckles was de eerste die een Grammy Award ontving voor Remixer of The Year, in 1998. Hij werkte samen met artiesten als Mary J. Blige, Michael Jackson, Diana Ross, Luther Vandross, Michael Bolton en Toni Braxton. Dat hij een sleutelfiguur is in de muziekgeschiedenis is niets teveel gezegd. Maar ook de toekomst lacht hem toe. Frankie is bezig met een enorme comeback! Zijn volle, diepe geluid is steeds vaker te horen in sets van andere grote DJ’s – wellicht als een antwoord op (of zelfs tegengif voor) het populistische EDM (Electronic Dance Music).

DIRECTOR’S CUT – LIVE
Samen met master producer Eric Kupper creëerde Frankie Knuckles een indrukwekkende rits memorabele house classics op het Def Mix label. De nauwe samenwerking leidde twee jaar geleden tot het ontstaan van een officieel productieduo, onder het alias “Director’s Cut”. Met als gemeenschappelijke doelstelling invulling te geven aan de onmiskenbare leegte op het gebied van smaakvolle, warme, vocale house. Het duo is nu klaar om hun gloednieuwe live voorstelling in première te laten gaan tijdens het Amsterdam Dance Event: een 6-uur durend dj-optreden met toetsenspel van Erik Kupper. Bij toekomstige wereldwijde edities van “Director’s Cut – Live” worden ook diverse vocalisten ten tonele gebracht. Verwacht een ‘old school house party with a twist’.

Frankie Knuckles vertelt: “Music is much like fashion. The styles and trends go around and come back around. I remember having a conversation a few years back about bringing the BPM back down to a more sensible tempo. Every track that was coming out then was hovering around 126 to 128/30. With releases ‘I’ll Take You There’ (which featured long time friend and vocalist Jamie Principle) and ‘Blind’ by Hercules & The Love Affair we found the marketplace primed for a moderate dance tempo, ultimately giving the dancer greater longevity on the dance floor.
Organisator Pietro Cuevas van Hip&Hyper voegt daaraan toe: “We felt ADE needed this viewpoint, so we pushed hard for it. This is the perfect antidote to ADE’s techno and EDM overdose, with BAUT as the stand in for The Warehouse.

BOVENBAUT
Op de bovenverdieping van BAUT opent Nicc Johnson de dansvloer met zijn winnende formule van funky house tot main room. Nicc is geboren in Amsterdam maar verhuisde op jonge leeftijd met zijn familie naar Ibiza. Momenteel is hij voor het zesde seizoen op rij resident bij Pacha Ibiza, waar hij de Pacha Funky Room rockt. Hector Romero neemt het van hem over rond 1 uur ‘s nachts. Hector komt uit The Bronx, kent het clubcircuit van downtown Manhattan op zijn duimpje maar reist en draait voornamelijk wereldwijd. Naast deejayen runt hij SAW.RECORDINGS en David Morales’ Def Mix label DMI. Eenmaal goed op stoom gekomen is het tijd voor het Zuid-Amerikaanse temperament van DJ Meme. Al vroeg in zijn carrière maakte deze nummer één house dj/remixer/producer van Brazilië succesvolle mixen voor o.a. The Bee Gees, New Order en The Pet Shop Boys. Vandaag de dag staat hij wereldwijd bekend om zijn magische house vol emotie, disco en soul.

HIP&HYPER
Het ADE feest “Director’s Cut” wordt georganiseerd door Hip&Hyper: “the up to the minute smart shortlist of only the best of the best of Ibiza.” De mobiele applicatie (iOS app voor iPhone en iPad) biedt dagelijks verse content. Door middel van reportages, interviews en exclusieve fotografie wordt er verslag gedaan over muziek en feestjes, eten en drinken, shops en hotels, mode, lifestyle en meer. “It’s about cool places and the people who make it happen” aldus Pietro Cuevas die met de Hip&Hyper crew voor het eerst een eigen feest neerzet, vrijdag 18 oktober bij BAUT Amsterdam. Hij ontmoette Frankie Knuckles afgelopen zomer op Ibiza en het klikte direct. Meer evenementen en ook shortlists voor Berlijn en Barcelona staan op het programma. Download de Hip&Hyper app via http://appstore.com/hipandhyper en blijf op de hoogte via www.facebook.com/hipandhyper.

DINNER&DANCE
Voorafgaand aan het feest biedt restaurant BAUT tussen 18.00 en 23.00 uur een 3-gangen menu, bestaande uit: artisjoktartaar, tonijntataki, eendenborst en/of een verrassingsdessert, bereid door chef kok Michiel van der Eerde. Twee vliegen in één klap slaan? Speciale Dinner & Dance tickets inclusief toegang tot de “Director’s Cut” party zijn voor 50 euro te koop via: https://frontoffice.paylogic.nl/?event_id=88185&point_of_sale_id=485. Vul je contactgegevens goed in bij het bestellen van deze tickets; BAUT neemt contact op om de reservering door te spreken en te bevestigen. Meer informatie: http://bautamsterdam.nl en www.facebook.com/BAUTAmsterdam.