Balans keert vrijdag 13 december voor de zevende keer terug naar de Melkweg. Vandaag is bekend gemaakt dat ROD (aka Benny Rodrigues) de mystery guest is voor deze editie. Balans is het label en clubconcept van Darko Esser en legt de focus op diepe, kwalitatieve techno.

ROD is het alter ego van de veelzijdige dj Benny Rodrigues, die zich onder dit alias uitsluitend focust op techno in zijn puurste vorm. De Rotterdammer doet het met zijn project ROD ontzettend goed. Met uitstekende releases op onder andere Klockworks van Ben Klock en CLR van Chris Liebing heeft hij bewezen een van de meest relevante artiesten te zijn uit Nederland op het gebied van Techno. Afgelopen vrijdag draaide hij de hele nacht solo in de Amsterdamse club Trouw en naast diverse buitenlandse optredens (waaronder een optreden in de Berlijnse Berghain / Panoramabar) was hij afgelopen zomer onder andere te zien op Dekmantel Festival.

Zoals eerder aangekondigd is de andere headliner Donato Dozzy. Dozzy kwam vorig jaar samen met Neel onder het alter ego Voices from the Lake in alle relevante jaarlijsten en leverde volgens Resident Advisor zelfs het beste album van 2012. De Italiaan is al een ouwe rot in het vak en staat bekend om zijn hypnotiserende sets vol trippende geluiden. Donato Dozzy was eerder al te zien bij onder andere Dekmantel ADE en Awakenings Festival.

Darko Esser die op dit moment grote successen boekt met zijn Tripeo alias maakt de line-up compleet . Tripeo brengt volgend jaar zijn eerste album uit en heeft daarnaast ook een boeking in de Berlijnse techno-tempel Berghain binnengesleept.

BALANS
Vrijdag 13 december 2013
Line-up: Donato Dozzy / ROD / Darko Esser
Tijd: 23:00 – 5:00 uur
Tickets: http://www.ticketmaster.nl/event/120565?brand=nl_melkweg