Feestorganisatie Cartel is jarig. De organisatie, die de pure house terugbracht op het Amsterdamse uitgaansmenu, viert op 23 november in Studio 80 dat zij al drie jaar het zweet van het plafond laat komen. Je verjaardag vier je met vrienden. De line-up is daarom een verzameling van artiesten waar Cartel een speciale band mee heeft: San Soda (We Play House, BE), Red D (We Play House, BE), Frits Wentink (Wolf Music), Tijn Benedek (SALT) en Willem (The Full Glass).

Het kan snel gaan. Van een bescheiden undergroundfeest in de ITW-loods op het NDSM terrein in 2010, is Cartel via clubs, kraakpanden en pleinen inmiddels uitgegroeid tot een serieuze speler in de Amsterdamse housescene. Met een residentie in de Studio 80, Woodstock en met het uitverkochte Vrijland Festival in samenwerking met Amsterdam Roest, hebben ze hun punt inmiddels wel gemaakt. Spierballenhouse, zoals ze het zelf noemen, is niet meer weg te denken uit Amsterdam.

Een speciale band heeft Cartel met de artiesten van het Belgische label We Play House. De oprichters van het label, San Soda en Red D, scoorden onder hun gecombineerde alias FCL eerder al de megahit: It’s You. Al een jaar daarvoor haalde Cartel hen naar Nederland. San Soda zorgde voor een uitbundig feest in de kelder van een hotel en Red D voor een klapper in de Chicago Social Club. Inmiddels zijn de Vlaamse helden druk bezig met een nieuwe serie releases genaamd My Beat Is Still. Cartel 3 Year Anniversary maakt deel uit van de tour, die zij doen in het kader van deze serie releases.

De sfeervolle achterzaal van Studio 80 wordt bespeeld door Frits Wentink. Met een recente release op Wolf Music en een remix van een nummer van FCL op het label 20:20 Vision, sluit hij naadloos aan op de warme housesound van de Belgische headliners.

Tijn Benedek zal de voorste zaal warmdraaien. Hij trad al twee keer eerder op voor Cartel. Of het nu op Woodstock is of in de club, hij weet het publiek iedere keer te verassen met zijn muzikale platenkeus en feilloze timing: een zekerheidje.

Ook ‘The Full Glass’ Willem bewees op een eerdere editie van Cartel al dat hij, naast organiseren, ook wel raad weet met de decks in de 80. Tijdens zijn set voor Tama Sumo rockte hij de pannen van het dak. Dat gaat hij deze keer weer doen, maar dan in de tweede zaal.

‘Cartel zal altijd een broertje dood hebben aan conventies en rafelige randjes blijven prima,’ aldus de organisatie. Reken daarom maar dat het feest doorgaat als de deuren van de 80 sluiten. De gretige bezoekers kunnen dan hun heil vinden in de Amstelhaven, op nog geen vijf minuten fietsen van het Rembrandtplein. De vorige editie was een groot succes. Toen hield het gelegenheidsduo Gratts & Joost Nicolai het publiek op de been tot het middaguur. De line-up is deze keer weer een verrassing. Zie het maar als een verjaardagscadeautje.

Cartel 3 Year Anniversary
FB event: http://on.fb.me/1hJY7QN
Tickets: http://bit.ly/1dDAj0B
High Five: € 25,- (vijf kaartjes)
Early: € 9,-
Regular: € 12,-
At the door: € 15,-