Time Warp gaat grenzen verleggen. Het welbekende technofeest dat zaterdag 7 december haar zesde editie op Nederlandse bodem viert, introduceert dit jaar een gloednieuw podium design: The Abyss. Niet zomaar een lichtshow, maar een volwaardige productie met 3D-effect waardoor publiek en optredende dj’s samen lijken te gaan met in de lucht zwevende visuals.

Time Warp staat inmiddels bekend om haar baanbrekende shows. Het Duitse feest maakt al jaren gebruik van de nieuwste technologie om naast de muziek voor indrukwekkend visueel spektakel te zorgen. Die kennis is ook op de Nederlandse editie van Time Warp ingezet, met het vijfjarig bestaan vorig jaar in de Jaarbeurs Utrecht als voorlopig hoogtepunt.

Het Nederlandse publiek maakte toen al kennis met ‘The Cave’, een betoverende show waarbij de volledige lengte van de zaal werd ingezet om de illusie van een diepe grot te creëren. Dit jaar is deze show er ook, nog dikker aangezet met nieuwe technologische snufjes, maar zal er in een tweede zaal iets compleet nieuws worden geïntroduceerd: ‘The Abyss’.

Eerder dit jaar maakte ‘The Abyss’ al grote indruk op Time Warp’s oerlocatie, de Maimarkthalle in Mannheim, nu neemt de organisatie de show ook mee naar Nederland. Bedacht door het Portugese design agency Dub Video Connection is ‘The Abyss’ een 3D-spektakel waarbij met verschillende lagen achter het podium de illusie wordt gewekt dat visuals daadwerkelijk ‘zweven’ achter de optredende artiesten.

De aanwezigheid van zo’n 87 beamlights doet de rest, met zogenaamde ‘versatubes’ worden de visuals vervolgens ook tot boven de dansvloer getransporteerd, waardoor het publiek zich waant in een soort kubus van lichteffecten.

In totaal presenteert Time Warp Holland dit jaar zes zalen met uiteenlopende line-ups. Elke area heeft een geheel eigen stage design en bijbehorende show, waarbij ‘The Cave 2013’ en ‘The Abyss’ tot de technologisch meest vooruitstrevende producties in de wereld worden gerekend.

Headliners op Time Warp Holland zijn dit jaar ondermeer dj’s Sven Väth, Chris Liebing, Loco Dice, Gregor Tresher, Art Department, Pan-Pot, Marcel Dettmann, Karotte en Dominik Eulberg, maar ook culthelden als Gary Beck, Mathias Kaden en Mano Le Tough. Uit Nederland zijn o.a. dj’s Steve Rachmad, Michel de Hey, Olivier Weiter en Tripeo (aka Darko Esser) van de partij.

Time Warp Holland
Zaterdag 7 december 2013
Jaarbeurs, Utrecht
Facebook: https://www.facebook.com/events/205799876244891/?fref=ts
Tickets: http://www.time-warp.de/holland/tickets/index_eng.html

[vimeo]http://vimeo.com/64160304[/vimeo]

[vimeo]http://vimeo.com/65729555[/vimeo]